Poke: 4 λόγοι που τα κάνουν το πιο υγιεινό food trend!

Τα τελευταία χρόνια, τα poke bowl σκαρφάλωσαν ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού, αφού πρόκειται για τη νέα υγιεινή τάση στο “γρήγορο” φαγητό. Ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή ανάμεσα στους millennials, εκτός από την πολυχρωμία και τη φωτογένειά τους, είναι γνωστά για τη θρεπτικότητά τους!

Αυτό που όμως ίσως να μην γνωρίζεις, είναι ότι τα poke bowls δεν είναι απλώς μία τάση, αλλά η ιστορία τους… χρονολογείται και πλέον, η βάση του πιάτου αποτελείται από ψάρι κομμένο σε μικρούς κύβους, φρέσκα λαχανικά, φύκια και ρύζι.

Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί τους λόγους που βοήθησαν να εδραιωθούν στις προτιμήσεις σας, ειδικά τις καλοκαιρινές, και να δούμε τους 5 λόγους που τα κάνουν το πιο υγιεινό food trend.

 λιπαρά 1

  1. Φορτωμένα με καλά λιπαρά

Απαραίτητα για την καλή υγεία του οργανισμού, ακόμη και το πιο απλό poke bowl είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, αφού το ψάρι όπως ο τόνος και ο σολομός φημίζονται για την περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη και Ωμέγα 3 λιπαρά.

Εκτός από το να ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, τα Ωμέγα 3 λιπαρά είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας των ματιών, βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ έρευνες αποκαλύπτουν ότι καταπολεμούν και ανακουφίζουν από το άγχος.

  1. Μπορείς να φτιάξεις τον δικό σου συνδυασμό

Με άλλα λόγια, το να μπορείς να επιλέγεις τα υλικά που θα μπουν στο πολύχρωμο μπολ σου σημαίνει ότι τρως αυτό που θέλεις να φας!

Βαρέθηκες το ρύζι; Ίσως κάτι σε superfood; Βάλε κινόα. Θες να δοκιμάσεις κάτι καινούριο; Τι θα έλεγες για λίγο τόφου; Κάτι πιο καλοκαιρινό; Πώς θα σου φαινόταν να προσθέσεις ανανά ή μάνγκο;

Έχοντας την ευελιξία να επιλέγεις τα υλικά και να φτιάχνεις διαφορετικούς γευστικούς συνδυασμούς, που ταιριάζουν στο γούστο και στις ανάγκες σου, είναι αυτό που λέμε… It’s a win-win situation!
 

συνδυασμό
 

  1. Ετοιμάζονται στο πι και φι

Τέρμα οι δικαιολογίες ότι τα υγιεινά φαγητά απαιτούν πολύ χρόνο! Ίσως ένα από τα γεύματα που απαιτούν τον λιγότερο χρόνο για την παρασκευή του, με ένα pit stop στο πιο κοντινό Wok In A Box μπορείς να κρατάς το δικό σου poke bowl σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Αντίστοιχα, μπορείς να βρεις όλα τα υλικά και να πειραματιστείς με τις γεύσεις, φτιάχνοντας το μπολ σου online, σε 5 μόνο βήματα!
 

  1. Χαμηλά σε θερμίδες, πλούσια σε θρεπτική αξία

Αν ακολουθείς κάποια αυστηρή διατροφή, αν είσαι από αυτούς που προσέχουν τη σιλουέτα τους μετρώντας και την τελευταία θερμίδα πριν καταναλώσουν κάτι, ή αν απλά ψάχνεις να προσθέσεις μια υγιεινή επιλογή στην καθημερινότητά σου, τότε τα poke bowls θα γίνουν ο καλύτερός σας φίλος.

Χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά, λαχανικά, και ψάρι, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά τους, είναι ότι παρόλο που η θερμιδική τους αξία είναι χαμηλή, η θρεπτική τους αξία εκτοξεύεται στα ύψη.

Για ‘σένα λοιπόν που βαρέθηκες τις σαλάτες και θέλεις να δοκιμάσεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό, ένα poke bowl θα σε γεμίσει με την ενέργεια που χρειάζεσαι για να μείνεις δραστήριος και χορτάτος κατά τη διάρκεια της ημέρας σου!

Υγιεινά, πεντανόστιμα και πραγματικά μοναδικά, οι συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις είναι τόσοι πολλοί που σου επιτρέπουν να επιλέγεις καθημερινά ένα διαφορετικό μπολ για το μεσημεριανό ή βραδινό σου γεύμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ MENU

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by