Feel the heat! Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για το wasabi

Αν είσαι λάτρης της ιαπωνικής κουζίνας, τότε σίγουρα γνωρίζεις τι εστί… γουασάμπι!

Άλλωστε, δεν υπάρχει περίπτωση να το έχεις δοκιμάσει και να μην το θυμάσαι, εν μέρει λόγω του διασκεδαστικού ονόματός του, αλλά κυρίως λόγω της πικάντικης και καυτερής γεύσης του, ικανή να σε κάνει να δακρύσεις!

Φυσικά, εκ πρώτης όψεως, το έντονο πράσινο χρώμα του δεν το αφήνει να περάσει απαρατήρητο, αλλά αν είσαι περίεργος να μάθεις περισσότερα, τότε συνέχισε να διαβάζεις!


Τι είναι το wasabi
;

wasabi

Ξέρεις πως το wasabi είναι hot, spicy και πράσινο!

Η σάλτσα wasabi φτιάχνεται από τη ρίζα ενός γιαπωνέζικου φυτού με την επίσημη ονομασία Wasabia Japonica, που σύμφωνα με έρευνες έχει αντιμικροβιακές κι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επειδή τα φύλλα του μένουν άθικτα, πολλοί τα χρησιμοποιούν σε σαλάτες ή τα ψήνουν στον φούρνο ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική πρόταση για chips.

Το wasabi είναι επίσης συνδεδεμένο και με άλλους τύπους καρυκευμάτων που ίσως ήδη γνωρίζεις, όπως τη μουστάρδα, το αγριοράπανο το χρένο. Με το χρένο έχει τα πιο πολλά κοινά στοιχεία, αφού προέρχονται από την ίδια οικογένεια φυτών, ενώ η μυρωδιά και το γευστικό αποτέλεσμα είναι σχεδόν παρόμοιο, γι’ αυτό και συχνά θα το ακούσεις να αναφέρεται και ως ιαπωνικό χρένο.


Κάνει καλό στην υγεία

Γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες, το wasabi είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και πλούσιο σε διατροφική αξία!

Για όσους από εσάς τρώτε wasabi τακτικά, θα χαρείτε να μάθετε ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα που περιλαμβάνουν τη βιταμίνη C, το κάλιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού. 

Γεμάτο με την ισχυρή αντιοξειδωτική φυτική ένωση γνωστή ως “ισοθειοκυανικά”, μερικά επιπλέον οφέλη για την υγεία περιλαμβάνουν:

  • Καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων
  • Προστατεύουν από την οξείδωση των κυττάρων
  • Διατηρούν την υγεία της καρδιάς, προστατεύοντας από καρδιακά επεισόδια


Συνοδεύει πολλά πιάτα

Φυσικά, το πιο προφανές πιάτο που θα το συναντήσεις είναι το sushi, όμως το wasabi είναι ένα αρκετά ευέλικτο συστατικό που συνοδεύει πολλά διαφορετικά πιάτα, απογειώνοντας το γευστικό αποτέλεσμα!

Παρόλο που συνδέεται κυρίως με την παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα, μπορείς να το συναντήσεις ως καρύκευμα και σε άλλες κουζίνες όπως την αμερικανική, σε κάποια σάλτσα για burger, ή στα Wok In A Box μπορείς να το βρεις ως το topping sauce που θα προσθέσει τη συναρπαστική πινελιά στο αγαπημένο σου poke bowl!

Μην χάνεις χρόνο!

Εάν είχες ποτέ την τύχη να δοκιμάσεις πραγματικό wasabi σε κάποια σάλτσα, τότε πιθανόν να γνωρίζεις ότι πρέπει να καταναλώνεται αμέσως μετά την προετοιμασία! Γιατί;

Γιατί όταν περάσουν 15-20 λεπτά, τότε αυτό το πικάντικο καρύκευμα αρχίζει να χάνει τη φρεσκάδα του και μαζί την έντονη, καυτερή του γεύση.

Πράγματι, το wasabi δεν είναι μόνο ένα λατρεμένο συστατικό της ασιατικής κουζίνας, αλλά κι ένα από τα πολλά θαύματα της φύσης με ξεχωριστή γεύση! Εσύ; Το έχεις δοκιμάσει;

Τα Wok In A Box προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία σε καυτερές sauce που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές βαθμίδες… αντοχής! Έτοιμοι να πειραματιστείτε με κάτι πιο καυτερό;

Εξερευνήστε το μενού και feel the heat με τον δικό σας, ανεπανάληπτο συνδυασμό γεύσης!

ORDER NOW

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by