“Let’s Taco ‘Bout Tacos”: 4 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζεις!

Sushi Tacos – Η νέα γευστική προσθήκη στο μενού του Wok in A Box που έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές!

Τι αποτέλεσε την έμπνευση για αυτόν τον μαγευτικό συνδυασμό ανατολής και δύσης; Διαβάστε παρακάτω και μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα μας πεντανόστιμη πρόταση!

Let’s Taco ‘Bout Tacos λοιπόν!

tacos 2

  1. Αγαπημένο Πιάτο μεΜακρά Ιστορία

Τα Tacos λογικά υπάρχουν από τότε που πρωτοφτιάχτηκε η τορτίγια, ακόμη κι αν δεν λέγονταν έτσι. Δεν χρειάζεται και πολλή φαντασία να σκεφτείς να γεμίσεις την τορτίγια με γέμιση και στη συνέχεια να την κλείσεις και να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου για να την απολαύσεις.

Οι τορτίγιες φτιάχνονται από χυλό καλαμποκάλευρου, που ψήνεται σε λεπτές πίτες. Διάφορα στοιχεία υποδηλώνουν πως αποτελούσαν βασικό τμήμα της διατροφής λαών της βόρειας και κεντρικής Αμερικής ήδη από το 1500 π.Χ. Ωστόσο, ακούμε για πρώτη φορά το όνομα “taco ως αναφορά στο γνωστό έδεσμα τον 19ο αιώνα. Σύμφωνα με μια θεωρία, η λέξη προέρχεται από την τοπική διάλεκτο Nahuatl και την λέξη “tlahco”, που σημαίνει «μισό» ή «στη μέση», που προφανώς θυμίζει τον τρόπο παρασκευής του.

Μια άλλη εξίσου ενδιαφέρουσα θεωρία είναι πως η λέξη "taco" προήλθε από έναν τύπο εκρηκτικών που χρησιμοποιούνταν στα ορυχεία του Μεξικό – κι είναι αλήθεια πως ένα street taco μπορεί να είναι πολύ καυτερό!

  1. Άρχισαν να Κατακτούν τον Κόσμο στις ΗΠΑ

Τα tacos είναι πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα σε όλο τον κόσμο, αλλά πριν από 100 χρόνια ελάχιστοι γνώριζαν ή είχαν γευτεί την υπέροχη αυτή λιχουδιά.

Η πρώτη τους «κατάκτηση» ήταν οι ΗΠΑ. Τα tacos έφτασαν εκεί με τους χιλιάδες Μεξικανούς εργάτες που δούλευαν στα ορυχεία και στους ατέλειωτους σιδηροδρόμους, ιδίως τη δεκαετία του 1930.

Τη δεκαετία του 1950, ένα ιδιοκτήτης εστιατορίων fast-food ονόματι Glen Bell πρόσεξε πόσο δημοφιλή είχαν αρχίσει να γίνονται στο Los Angeles, και σκέφτηκε να αρχίσει να τα προσφέρει με υλικά με τα οποία ήταν περισσότερο εξοικειωμένοι οι Αμερικανοί, όπως το βοδινό, το μαρούλι και τριμμένο τυρί. Σύντομα δημιουργήθηκε μια ολόκληρη αλυσίδα εστιατορίων, ενώ τα tacos άρχισαν να κατακτούν τη μία χώρα μετά την άλλη.

tacos 1

  1. Τι Ώρες Μπορείς να τα Απολαύσεις στο Μεξικό

Σε όλο τον κόσμο –όπως και στη χώρα μας- τα tacos είναι υπέροχη λιχουδιά για κάθε ώρα της ημέρας. Στο Μεξικό, όμως, όχι.

Στο Μεξικό, tacos μπορείς να αγοράσεις είτε το πρωί, είτε αργά το βράδυ. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα βρεις εστιατόριο που να τα προμηθεύει μεταξύ 12 π.μ. και 6 μ.μ. Αυτό συμβαίνει επειδή το κύριο γεύμα της ημέρας για τους Μεξικανούς είναι νωρίς το βράδυ.

tacos 3

  1. Πηγή Έμπνευσης για μια Fusion Προσέγγιση με Διάφορα Υλικά

Ένας από τους λόγους για τους οποίους τα tacos έχουν γίνει τόσο δημοφιλή είναι ότι μπορούν να συνδυαστούν σχεδόν με οτιδήποτε μπορεί να φαγωθεί! Οι συνδυασμοί είναι κυριολεκτικά ατελείωτοι – κι αυτό είναι που μας ενέπνευσε μια πιο fusion διάθεση και οδήγησε σε υπέροχους, γευστικούς συνδυασμούς με γεύσεις και συστατικά της ασιατικής κουζίνας!

  • Salmon Taco: με γέμιση από ζουμερό φιλέτο σολομού με νόρι και γουακάμε, δροσερό αγγούρι, χαβιάρι Masago και τυρί Philadelphia, ρύζι και σουσάμι, είναι μια χορταστική και συνάμα δροσιστική λιχουδιά!
  • Prawn Taco: τρυφερές φρέσκες γαρίδες, συνοδευόμενες από τηγανητά νόρι και γουακάμε, ρύζι, αβοκάντο και ανανά, χαβιάρι Masago, σουσάμι και γλυκιά σος mayo – φέρνει τη αύρα και τη νοστιμιά της θάλασσας στον ουρανίσκο σας!
  • Tuna Taco: τηγανητά νόρι σε συνδυασμό με γουακάμε, δροσερό μάνγκο, χαβιάρι Masago, νιφάδες από Τεμπούρα και σος ponzu συνοδεύουν αυτή τη φορά ένα τρυφερό φιλέτο τόνου, για το πιο θρεπτικό και συνάμα γευστικό πάντρεμα ανατολής και δύσης!

Α, και μην ξεχνάτε: εδώ δεν είναι Μεξικό! Τα sushi tacos του Wok In A Box είναι διαθέσιμα για τη δική σας απόλαυση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, όπου κι αν βρίσκεστε – με την υπηρεσία μας για delivery!

ORDER NOW

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by