Πρώτη Ή Τελευταία Μπουκιά; Ποια Είναι Τελικά η Καλύτερη;

inner

Υπάρχουν ερωτήματα στη ζωή που παραμένουν μετέωρα δίχως ξεκάθαρη απάντηση για αιώνες. Όχι δεν μιλούμε για τη γέννηση του σύμπαντος ή για το αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες… αλλά για κάτι πολύ σημαντικότερο…

Ποια είναι η καλύτερη, η πρώτη ή η τελευταία μπουκιά;

Εκατομμύρια καλοφαγάδες βασάνισαν για αιώνες το μυαλό τους αναζητώντας τη λύση στον προαιώνιο αυτό γρίφο.

Αλήθεια, ποια είναι η δική σας… άποψη;

Η Μαγεία της Πρώτης Μπουκιάς

Η Μαγεία της Πρώτης Μπουκιάς…

Προφανώς όταν λαχταράς κάτι για ώρα και έρχεται η στιγμή να το γευτείς στον ουρανίσκο σου, ένα κύμα απόλαυσης συνεπαίρνει μυαλό και σώμα.

Δεν χρειάζεται δίπλωμα βιολογίας για να καταλάβεις γιατί, αλλά αν είστε από εκείνους που θέλουν πάντοτε την επιστημονική εξήγηση για να δεχτούν κάτι, τότε καλό θα ήταν να ξέρετε ότι, σύμφωνα με διάφορες έρευνες, κάθε πρώτη μπουκιά από ένα αγαπημένο φαγητό προκαλεί μια εγκεφαλική αντίδραση γνωστή ως “sensory specific satiety”, που είναι ένα μικρό σοκ ευχαρίστησης για το σώμα. Η αίσθηση αυτή, όμως, υποχωρεί όσο συνεχίζουμε να τρώμε.

Αυτός είναι και ο λόγος που γενικά τρώμε περισσότερο σε τραπέζια που μας δίνουν πολλές επιλογές. Αντίθετα, όταν υπάρχει ένα μόνο κύριο γεύμα, όσο νόστιμο κι αν είναι, έχουμε την τάση να τρώμε μικρότερες ποσότητες.

Άρα η πρώτη μπουκιά είναι μακράν η καλύτερη… ή μήπως όχι;

κι η Γοητεία της Τελευταίας

… κι η Γοητεία της Τελευταίας!

Οι οπαδοί της αντίθετης άποψης – ότι η τελευταία μπουκιά είναι η καλύτερη – έχουν κι αυτοί όμως ισχυρά επιχειρήματα.

Σύμφωνα με τη γνώμη τους, όταν πεινάς, τρως την πρώτη μπουκιά τόσο γρήγορα, ώστε δεν προλαβαίνεις να απολαύσεις όλη τη γεύση και τα αρώματά της. Αντίθετα, όταν τρως την τελευταία, τις περισσότερες φορές η αρχική μανία του… πεινασμένου έχει κάπως καταλαγιάσει, με αποτέλεσμα η διάνοια να μπορεί να επικεντρωθεί όχι τόσο στην κατανάλωση της τροφής, όσο στα χαρακτηριστικά της.

Λογικό κι αυτό…

Ένα ακόμη επιχείρημα υπέρ της τελευταίας μπουκιάς είναι ότι αυτή είναι που χαράζεται πιο ξεκάθαρα στη μνήμη, καθορίζοντας και τις μελλοντικές μας προτιμήσεις στο φαγητό. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Psychological Science και μελετούσε την επίδραση του φαγητού στη μνήμη, απέδειξε πως η τελευταία μπουκιά ενός φαγητού έχει τόσο έντονη επίδραση στον εγκέφαλο, ώστε καθορίζει σε μεγάλο βαθμό αν και πόσο γρήγορα θα λαχταρήσουμε ξανά το συγκεκριμένο φαγητό.

Δύσκολα τα Πράγματα

Δύσκολα τα Πράγματα…

Ποια είναι λοιπόν καλύτερη; Η πρώτη μπουκιά, που τη λαχταράς και την περιμένεις με ανυπομονησία, ή η τελευταία, που σου αφήνει και την πιο έντονη ανάμνηση;

Αν δυσκολεύεσαι ακόμη να πάρεις μια απόφαση, προτείνουμε ένα ακόμη… πείραμα!

Κάθε #BOX είναι μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης από την πρώτη, ως την τελευταία μπουκιά! Διάλεξε τα αγαπημένα σου υλικά από τη μεγάλη ποικιλία του Wok In A Box, επίλεξε την αγαπημένη σος και τα αντίστοιχα συνοδευτικά και ίσως καταφέρεις να καταλήξεις κάπου!

ORDER ONLINE

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by