Σλουρπ! Οι Ασιατικές Σούπες Τρώγονται Κάνοντας Θόρυβο

Σας είχε μαλώσει ποτέ κανείς όταν ήσασταν παιδί, επειδή απολαύσατε μια γεμάτη κουταλιά από μια πεντανόστιμη σούπα με ένα τεράστιο… σλουρπ;

Ε, λοιπόν, τέρμα η… καταπίεση – τουλάχιστον στην ανατολική κουζίνα!

Όσο κι αν σας ακούγεται παράξενο, στην μακρινή ανατολή, αγένεια είναι να τρως μια υπέροχη ζεστή σούπα και να μην βγάζεις κιχ! Μάθε γιατί, διαβάζοντας παρακάτω! 

image 1

Συγχαρητήρια στον Σεφ!

Στη Ιαπωνία, τα noodles θέλουν θόρυβο για να απολαύσεις! Στην τοπική κουλτούρα, ένας μάγειρας ή μια νοικοκυρά που ακούει τους καλεσμένους της να ρουφούν ευχάριστα τη σούπα τους από το μπολ χαίρεται γιατί είναι βέβαιη ότι τους αρέσει. Δεν τους αρέσει να τρώει ο καλεσμένος τους με ανοιχτό το στόμα – αλλά λατρεύουν τα σλουρπ!

Αυτό, φυσικά, δεν ισχύει μόνο για την Ιαπωνία, αλλά και σε άλλες χώρες της άπω ανατολής, όπως στην Ταϊλάνδη. Εκεί, μάλιστα, έχουν και μια άλλη παράδοση: χαίρονται να βλέπουν τον καλεσμένο τους να τρώει τα πάντα με κουτάλι· αντίθετα, θεωρούν αγένεια τη χρήση πιρουνιού!


Το Λέει κι η Επιστήμη…

Κι αν υπάρχουν γύρω σας κάποιοι που ενοχλούνται με τα σλουρπ σας και παραπονιούνται, κάντε την… επιστήμη σύμμαχό σας! Μια ομάδα ερευνητών έκανε κάποιες δοκιμές, για να διαπιστώσει αν κάποιες συνήθειες αυξάνουν ή μειώνουν την απόλαυση μιας σούπας: πρώτον, ρούφηγμα με ή χωρίς θόρυβο, σε βαθύ πιάτο ή σε μικρό μπολ, χλιαρή ή καυτή.

Ζήτησαν, λοιπόν, από τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν σε κάθε περίπτωση την ένταση της γεύσης στη σούπα και σε ποια περίπτωση τους άρεσε περισσότερο, καθώς και πότε ίσως ένιωθαν περισσότερη αμηχανία.

Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων έδειξαν ότι παρότι ορισμένοι από τους συμμετέχοντες ίσως ένιωθαν πιο αμήχανα όταν ρουφούσαν δυνατά τη σούπα τους, όλοι τους απάντησαν ότι απολάμβαναν περισσότερο τόσο τη γεύση, όσο και το άρωμά της. Αυτό που εξέπληξε περισσότερο τους ερευνητές ήταν το πόσο πιο γευστικό έκανε το πιάτο αυτή η συνήθεια!

Κάτι ξέρουν παραπάνω, λοιπόν, εκεί στην άπω ανατολή!

image 2

Έτοιμοι για το Δικό σας… Τεστ;

Τι θα λέγατε να εξακριβώσετε την ακρίβεια της έρευνας σήμερα κιόλας;


Στο μενού του Wok In a Box θα βρείτε τις πιο γευστικές σούπες της ανατολής

  • σούπα Miso (βάση από miso με ξηρά γουακάμε φρέσκα κρεμμύδια και αυθεντικό τόφου),
  • σούπα λαχανικών (μείγμα από μπρόκολο, μανιτάρια, φρέσκο κρεμμύδι, καρότα, νουντλς ρυζιού και σησαμέλαιο),
  • σούπα με γαρίδες (βελούδινη υφή, μεθυστικά αρώματα και χορταστικές γαρίδες),
  • σούπα με κοτόπουλο (μπουκιές μαριναρισμένου κοτόπουλου με λαχανικά),

σε αμέτρητες παραλλαγές, με τα πιο φρέσκα και αυθεντικά υλικά!

Μπες τώρα στο ανανεωμένο μας μενού, επιλέξτε την αγαπημένη σας ασιατική σούπα, κάντε την παραγγελία σας online και… σλουρπ στη γεύση!

ORDER ONLINE

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by