We Will, we will WOK You: 3 Σημαντικοί Λόγοι που Μαγειρεύουμε με Wok!

Εκτός από την τεράστια ποικιλία, τα έντονα αρώματα και τις εκρηκτικές γεύσεις, μια από τις πρώτες σκέψεις που φέρνει στον νου η ασιατική κουζίνα είναι και ο εντυπωσιακός τρόπος με τον οποίο μαγειρεύονται τα πιάτα της.

Η ομάδα του Wok In A Box συνεχίζει να ροκάρει σε αυθεντικούς ρυθμούς, αξιοποιώντας όλες τις τεχνικές της μαγειρικής του wok, φέρνοντας καθημερινά τις μεθυστικές γεύσεις της ανατολής στο σπίτι σας.

Αλήθεια, εσείς γνωρίζετε γιατί λατρεύουμε το wok και το χρησιμοποιούμε τόσο συχνά; Οι παρακάτω λόγοι θα εμπλουτίσουν τη διάνοια και θα… ανοίξουν την όρεξη!

image1

Ταχύτητα

Το πρώτο – και αναμφισβήτητο – πλεονέκτημα της μαγειρικής με wok είναι η τρομερή του ταχύτητα: οποιαδήποτε συνταγή κι αν δοκιμάσετε σε wok, θα διαπιστώσετε ότι γίνεται πολύ πιο γρήγορα.

Δύο παράγοντες συμβάλλουν στο μοναδικό αυτό πλεονέκτημα: ο πρώτος είναι τα λεγόμενα stir fried πιάτα γενικά χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να ετοιμαστούν: τηγανίζετε σε σύντομο χρόνο υλικά ανακατεμένα με διάφορες σος ή έλαια, και το σερβίρετε αμέσως, ή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο δεύτερος λόγος είναι το ίδιο το σχέδιο και το σχήμα του wok, που επιτρέπει στη θερμότητα να διαχυθεί πολύ πιο αποτελεσματικά σε όλη την έκταση της βάσης του τηγανιού και, ως αποτέλεσμα, τα υλικά μαγειρεύονται πολύ πιο γρήγορα.

cixY5GwA

Γεύση

Τα wok είναι γνωστά ότι χαρίζουν πολύ ιδιαίτερη γεύση στα υλικά που μαγειρεύονται σε αυτά. Ο λόγος είναι και πάλι το ιδιαίτερο σχήμα του, που επιτρέπει στις γεύσεις να απελευθερωθούν και να ανακατευτούν καλύτερα, δίχως να χαθεί η αρχική «ταυτότητα» του κάθε υλικού και τα ιδιαίτερα αρώματά του: τα υλικά αναμειγνύονται, αλλά δεν ομογενοποιούνται, σαν ένα μπουκέτο από ξεχωριστά λουλούδια που διατηρούν το καθένα το χρώμα και την ευωδιά του.

Παράλληλα, ακριβώς επειδή μαγειρεύει πολύ γρήγορα, το wok δεν επιτρέπει το υπερβολικό ψήσιμο των τροφών – κάτι που γενικά καταστρέφει τις πιο ντελικάτες γεύσεις και τα αρώματα των υλικών.

yKkDlHyQ

Αυθεντική Ασιατική Παράδοση

Τέλος, λατρεύουμε τα wok γιατί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αυθεντικής ασιατικής κουζίνας. Το wok γεννήθηκε στην ανατολή: καθετί στο σχέδιό του, από το χερούλι του ως τα προσεκτικά καμωμένα τοιχώματά του, το βάρος του, καθώς και το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο, είναι ειδικά επιλεγμένο να αναδεικνύει την τρομερή ποικιλομορφία της ασιατικής κουζίνας.

Εξάλλου, η μαγική ανατολή έχει τη δική της ξεχωριστή φιλοσοφία, και πλήθος υλικών που είναι άγνωστα στη δυτική κουζίνα. Είναι λογικό ένα σκεύος που σχεδιάστηκε από τους ίδιους ανθρώπους και την ίδια κουλτούρα να αναδίδει τον χαρακτήρα της πολύ πιο αυθεντικά.

Ε ναι λοιπόν! Λατρεύουμε το wok και… έχουμε τον τρόπο μας να κάνουμε κι εσάς να το λατρέψετε!

Δημιουργήστε το δικό σας μοναδικό Asian fusion #BOX επιλέγοντας υλικά και πιάτα από το ανανεωμένο μενού του Wok In a Box και κάντε την παραγγελία σας online!

ORDER ONLINE

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by