Ασιατική Κουζίνα: 3 Ακόμα Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζεις

Οκ, σύμφωνοι. Διάβασες το άρθρο μας για τα 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την ασιατική κουζίνα: η ισορροπία των γεύσεων, ο συνδυασμός noodles και ρυζιού, η απίστευτη ποικιλία των υλικών που χρησιμοποιούν και οι συμβολισμοί των πιάτων είναι όντως βασικά χαρακτηριστικά της γαστρονομίας της άπω ανατολής που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Αλλά αν έχεις την εντύπωση πως τώρα ξέρεις τα πάντα για την ασιατική κουζίνα… μάλλον πρέπει να ρίξεις μια ματιά παρακάτω!

inner

Μια κουζίνα με παράδοση 40 αιώνων έχει μυστικά που χρειάζονται χρόνια για να τα ανακαλύψεις. Μιας και κάναμε, όμως, την αρχή, ας βυθιστούμε κι άλλο στον μαγευτικό κόσμο της ανατολής!
 

3 Ακόμα Πράγματα που Πρέπει (Επίσης) να Γνωρίζεις για την Ασιατική Κουζίνα


1. Γευστικές Αντιθέσεις

Μια από τις μεγαλύτερες διαφορές της δυτικής κουζίνας (σε όλες της τις παραλλαγές) με την ασιατική είναι ο συνδυασμός γεύσεων που, λίγο ως πολύ, μοιάζουν μεταξύ τους.

Αντίθετα, η ασιατική κουζίνα λατρεύει τις έντονες γευστικές αντιθέσεις! Χρησιμοποιεί συστατικά που, πολύ συχνά, διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Για τους σεφ της άπω ανατολής, όσο περισσότερες διαφορές έχουν δύο υλικά μαγειρικής, τόσο καλύτερα συνδυάζονται, γιατί το πιάτο θα είναι μια πολύ πιο πλούσια εμπειρία για τον ουρανίσκο.

Σκεφτείτε, για παράδειγμα, πόσο συνηθισμένος είναι ο συνδυασμός του γλυκόξινου στην ασιατική κουζίνα – και πόσο σπάνιος στη δυτική!

Πράγματι, οι γευστικές αντιθέσεις που συνδυάζονται και εμπλουτίζουν η μια την άλλη δημιουργώντας μια γευστική πανδαισία είναι πολύ ξεχωριστό χαρακτηριστικό της ασιατικής κουζίνας.  

Wok in a box 47

2. Φρέσκα Υλικά που Μαγειρεύονται Γρήγορα

Η ασιατική κουζίνα μισεί τα κατεψυγμένα και τις κονσέρβες. Αντίθετα, λατρεύει τα φρέσκα υλικά, που αναδίδουν τα φυσικά τους αρώματα και γεύσεις.

Αυτός είναι μάλιστα και ένας από τους λόγους για τους οποίους τα πιάτα της ασιατικής κουζίνας μαγειρεύονται τόσο γρήγορα: όσο πιο φρέσκο είναι το υλικό και όσο λιγότερο επεξεργασμένο, τόσο πιο γρήγορα μαγειρεύεται!

Σ’ αυτό, βέβαια, βοηθά και το wok: το διάσημο βαθύ τηγάνι της ανατολής είναι ειδικά σχεδιασμένο να ζεσταίνει γρήγορα και ομοιόμορφα τα υλικά, ανακατεύοντας τέλεια τα αρώματα και τις γεύσεις τους!

DSC09335

3. Φέρνοντας Υλικά και Τιμή… στα Μέτρα σου!  

Όπως είχαμε τονίσει και στο πρώτο άρθρο της σειράς, η ασιατική κουζίνα έχει τρομερή ποικιλία στα υλικά της. Αυτό της χαρίζει μοναδική ευελιξία και προσαρμοστικότητα, όχι μόνο στις γευστικές σου προτιμήσεις και παραξενιές, αλλά και στην τσέπη σου!

Μια ματιά στο μενού του Wok In a Box θα σε πείσει: από γαρίδες έως βοδινό, από λάχανο έως φύκια γουακάμε, με τόσο επιλογές σε βάσεις από ρύζι ή νουντλς, σούπες, σαλάτες και συνοδευτικά, είναι πανεύκολο να φέρεις υλικά και τιμή… στα μέτρα σου!

Τώρα ξέρεις ακόμη περισσότερα για τα μυστικά των γεύσεων της άπω ανατολής. Φυσικά, καλό το διάβασμα, αλλά ο ουρανίσκος μας μπορεί να μας μάθει ακόμη περισσότερα!

Στόχος μας στο Wok In A Box είναι σου προσφέρουμε τη μαγεία της αυθεντικής ασιατικής κουζίνας: γνήσιες Asian-fusion γεύσεις και street-style φαγητό με φρέσκα υλικά, γρήγορα και οικονομικά!

Κάνε κλικ στο ανανεωμένο μας μενού, διάλεξε από μια τεράστια ποικιλία υλικών και συνοδευτικών και κάνε την παραγγελία σου online!

ORDER ONLINE

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by