Ώρα να WOKάρουμε: Τι Ακριβώς Γνωρίζεις για την Asian Fusion Φιλοσοφία;

Αν ακολουθείς τις Σελίδες μας στα Social Media (αν όχι, τώρα είναι μια καλή στιγμή να το κάνεις και να είσαι πάντοτε ενημερωμένος :ρ) σίγουρα θα έχει πάρει το μάτι σου τη φράση Asian fusion.

Το Asian Fusion περιγράφει την όλη φιλοσοφία μας και το στιλ της μαγειρικής μας. Ξέρεις, όμως, τι ακριβώς είναι;

Ανακάλυψέ το στο σημερινό μας άρθρο!

DSC00189

Τι είναι το Asian Fusion;

Βασικά, το Asian Fusion είναι η κουζίνα και το στιλ μαγειρικής που συνδυάζει συνταγές και πιάτα της ασιατικής κουζίνας με ασυνήθιστα υλικά. Παραδείγματος χάρη, ένα παραδοσιακό ταϊλανδέζικο πιάτο που περιλαμβάνει κοτόπουλο μπορεί, στην Asia Fusion εκδοχή του, να έχει σερβιριστεί με ψάρι, ή με μυρωδικά που συνηθίζονται στην Κίνα ή την Ιαπωνία, ή ακόμα και στην Ελλάδα.

Μια άλλη εκδοχή του Fusion συνδυάζει πιάτα από άλλες κουζίνες με τα παραδοσιακά υλικά της ασιατικής: για παράδειγμα το Sushiritto, είναι ένα μπουρίτο με γέμιση σούσι, ρύζι και λαχανικά, ενώ είναι τυλιγμένο με φύκια αντί για τορτίγια!

Όλη η ουσία του Asian Fusion έχει να κάνει με τον πειραματισμό και την ανακάλυψη νέων γευστικών συνδυασμών: κάθε υλικό αναδίδει διαφορετικά τα αρώματα και τις γεύσεις του όταν μαγειρεύεται με διαφορετικό τρόπο ή τεχνική.

DSC08680

Το Asian Fusion μετρά ήδη πολλές δεκαετίες ιστορίας, αλλά άρχισε να γίνεται πιο δημοφιλές τη δεκαετία του 1960 στην Αμερική. Σύντομα απέκτησε φανατικούς υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο! Έχει αποκτήσει μάλιστα και πάρα πολλές εκδοχές – μιας και η ίδια η ασιατική κουζίνα περιλαμβάνει πολλές γαστρονομικές παραδόσεις και τοπικές παραλλαγές, όπως η κινεζική και η γιαπωνέζικη.

Στην Κίνα, για παράδειγμα, το Fusion έχει την τάση να χρησιμοποιεί λιγότερα μυρωδικά και λατρεύει τη σόγια σος, ενώ στην Ταϊλάνδη τα μπαχαρικά έχουν την τιμητική τους! Στην ιαπωνική εκδοχή του Asian Fusion πάλι το ψάρι και το σούσι κυριαρχούν.

Asian Fusion με Μεσογειακό Ταπεραμέντο!

Wok in a box 10

Στα Wok In a Box το Asian Fusion αποκτά έναν ολότελα ξεχωριστό χαρακτήρα: τα μυστικά της ασιατικής κουζίνας συνδυάζονται με το μοναδικό μεσογειακό ταπεραμέντο!

Η Μεσογειακή κουζίνα έχει ως βάση το σιτάρι και το ελαιόλαδο, η ασιατική το ρύζι και τη σόγια σος. Οι Ευρωπαίοι προτιμούν να μαγειρεύουν το κρέας ολόκληρο και ψητό, ενώ οι Ασιάτες τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια και στον ατμό ή σοταρισμένο. Η ασιατική κουζίνα λατρεύει τις έντονες αντιθέσεις συνδυάζοντας όλες τις γεύσεις, ενώ η ευρωπαϊκή κουζίνα επικεντρώνεται κυρίως σε παραλλαγές του αλμυρού και του γλυκού.

Πράγματι, οι διαφορές ανάμεσα στην ασιατική και την ευρωπαϊκή κουζίνα είναι πολλές, αλλά αυτό είναι που κάνει το πάντρεμά τους τόσο συναρπαστικό για τον ουρανίσκο!

Wok in a box 74

Στα Wok In a Box έχουμε ανακαλύψει μοναδικούς τρόπους να συνδυάζουμε την ασιατική γαστρονομία με τη μεσογειακή σπιρτάδα!

Ενώνοντας τις γεύσεις της ανατολής με το μεσογειακό μας ταπεραμέντο και αποκλειστικά φρέσκα υλικά, σας προσφέρουμε τη δική μας μοναδική εκδοχή της Asian fusion φιλοσοφίας: poke, sushi tacos, noodles, spring rolls, wontons και άλλες κλασικές ασιατικές λιχουδιές εμπλουτισμένες με το ιδιαίτερο στιλ μας! 

Εξερευνήστε το νέο μας μενού, πειραματιστείτε με νέους γευστικούς συνδυασμούς και κάντε την παραγγελία σας online!

ORDER ONLINE

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by