Feel the Heat: Αυτές είναι οι 4 Ασιατικές Sauce που Προτιμάτε

Feel the heat, όχι μόνο του υδράργυρου που ανεβαίνει, αλλά και των εκρηκτικών επιλογών σε ασιατικές σάλτσες που προσφέρουν τα Wok In a Box!

Σάλτσες που συνοδεύουν τέλεια αγαπημένες γεύσεις και πιάτα της ανατολής, από noodles και spring rolls, μέχρις wontons και σούσι - ανακαλύψτε 4 από τις πιο δημοφιλείς επιλογές που εκτοξεύουν την απόλαυση στο μενού του Wok In a Box!

inner

1. Sweet & Sour Sauce

Αν υπάρχει ένας χαρακτηριστικός συνδυασμός γεύσεων για την ασιατική κουζίνα, αυτό είναι το γλυκόξινο. Δεν είναι, λοιπόν, παράξενο που μια από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλείς της σως είναι και η sweet & sour sauce, που φτιάχνεται από ξύδι ρυζιού και ζάχαρη.

Από τις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις της ανατολής, λοιπόν, η sweet & sour sauce συνοδεύει τέλεια ψάρι, κρέας, αλλά και λαχανικά, ενώ θεωρείται must συνοδευτικό για πιάτα με τηγανητές γαρίδες, όπως το Camaron rebosado από τις Φιλιππίνες.

2. Hoisin Sauce

 Hoisin Sauce

Η hoisin σως είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα στοιχεία σε εκατοντάδες ασιατικές συνταγές. Χρησιμοποιείται τόσο για γλασάρισμα, όσο και για περισσότερη γεύση κυρίως σε ψητά ή σοταρισμένα κρεατικά και θαλασσινά. Αγαπημένος συνδυασμός είναι, επίσης, η hoisin σως με πάπια, ενώ αποτελεί το τέλειο dip για spring rolls, egg rolls, ψητό tofu, και άλλα ορεκτικά, καθώς και ως βάση για πιο περίπλοκες σως.

3. Oyster Sauce

Oyster Sauce

Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η oyster σως παρασκευάζεται από το εκχύλισμα στρειδιών που έχουν υποστεί ζύμωση, ανακατεμένο με σως σόγιας.

Η oyster σως έχει εξαιρετικά πλούσια γεύση, με μια νότα καραμέλας που πραγματικά ξαφνιάζει τον ουρανίσκο. Το γευστικό αποτέλεσμα δεν ταιριάζει σε καμία από τις 4 βασικές γεύσεις της ευρωπαϊκής. Αντίθετα, ανήκει στην περίφημη 5η γεύση της ανατολικής κουζίνας, την περίφημη «ουμάμι». Αυτό, σε συνδυασμό με την ελαφρώς πιο πυκνή της υφή την κάνει να ταιριάζει τέλεια σε τσιγαρισμένα και σοτέ πιάτα, μαρινάδες, καθώς και ως ντρέσινγκ για λαχανικά μαγειρεμένα στον ατμό.

4. Curry Paste

Curry Paste

Αγαπημένη σως, ειδικά στην ταϊλανδέζικη κουζίνα, η πάστα κάρι, ανάλογα με τον συνδυασμό των μπαχαρικών της, μπορεί να είναι κίτρινη, κόκκινη ή πράσινη – με το χρώμα να υποδηλώνει και το πόσο πικάντική είναι: κίτρινο λιγότερο έντονη, πράσινη η πιο έντονη και καυτερή.

Η βάση της αποτελείται από γάλα καρύδας, στο οποίο αναμειγνύονται διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά, όπως κουρκουμάς, κανέλα, αποξηραμένες πιπεριές τσίλι, κόλιανδρος, τζίντζερ, κύμινο, γλυκάνισος και πάστα γαρίδας.

Τα Wok In a Box προσφέρουν δύο ακόμη πιο ιδιαίτερες και γευστικές επιλογές, το Green Curry και το Coconut Curry, ενώ για τους πιο τολμηρούς, υπάρχει και η απόλυτη spicy επιλογή - το spicy box!


Αν αναζητάτε γεύσεις που ταξιδεύουν και πραγματικά απολαυστικό φαγητό, εξερευνήστε το μενού του Wok In a Box, πειραματιστείτε με γευστικούς συνδυασμούς και υλικά, και κάντε την παραγγελία σας online.

ORDER ONLINE

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by