5 + 1 Γεγονότα που θα σε Πείσουν ότι η Ασιατική Κουζίνα είναι Καλή για Εσένα!

Μήπως αναρωτιέσαι καιρό τώρα αν πρέπει να προσθέσεις την ασιατική κουζίνα στην καθημερινότητά σου; Αν ναι, είμαστε εδώ για να… ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση!

Παρακάτω, θα ανακαλύψεις 5 + 1 γεγονότα που θα σε πείσουν ότι η ασιατική κουζίνα είναι ό,τι πρέπει για σένα – και όχι μόνο για τις υπέροχες γεύσεις της! 

inner

1. Έχει Θεραπευτικές Ιδιότητες

Η ασιατική κουζίνα συνδυάζει τόσο υλικά, όσο και μαγειρικές τεχνικές που έχουν αποδειχτεί πολύ ευεργετικά για το σώμα μας· ορισμένα, μάλιστα, έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες.

Ένα παράδειγμα αρκεί: οι σούπες της ασιατικής κουζίνας παρασκευάζονται συνήθως από κοτόπουλο, βοδινό ή ψάρι με διάφορα λαχανικά. Αυτός ο συνδυασμός λαχανικών και πρωτεϊνούχου ζωμού μετατρέπεται σε έναν θησαυρό από βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, πλυμμηρισμένα με γεύση – και πολύ χορταστικά!

Ανάλογα δε με τα συστατικά τους, οι ασιατικές σούπες έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες: βοηθούν πολύ στην καταπολέμηση λοιμώξεων του αναπαπνευστικού, καταπραΰνουν τον λαιμό και αναζωογονούν τον οργανισμό όταν είναι εξαντλημένος. Όταν μάλιστα τις απολαμβάνουμε ζεστές, βοηθούν πολύ και στην πέψη!

2. Σωστή Αναλογία Λαχανικών και Κρέατος

Ένας βασικός λόγος για τον οποίο η ασιατική κουζίνα είναι τόσο υγιεινή, είναι η αναλογία λαχανικών – κρέατος που κυριαρχεί στα πιάτα της· συγκεκριμένα, είναι 3 προς 1, δηλαδή τα λαχανικά είναι πάντοτε τρεις φορές περισσότερα από ό,τι το κρέας.

Το κρέας μπορεί να είναι η πλουσιότερη πηγή πρωτεΐνών, αλλά δεν είναι η πιο υγιεινή. Η αναλογία αυτή εξασφαλίζει για το σώμα μας τα θρεπτικά στοιχεία και τις πρωτεΐνες που χρειάζεται, χωρίς όμως τα επιπλέον λιπαρά, που ευθύνονται για τόσο πολλές παθήσεις και ασθένειες.

3. Σωστές ποσότητες ίσον Λιγότερες Θερμίδες & Περισσότερη Απόλαυση

Τα ασιατικά πιάτα είναι πάντα χορταστικά, παρότι στην αρχή ίσως φαίνονται μικρά όσον αφορά την ποσότητα. Το μυστικό είναι στον συνδυασμό των υλικών: η μεγάλη περιεκτικότητα σε λαχανικά και φυτικές ίνες, οι άφθονες πρωτεΐνες και τα ελάχιστα λιπαρά έχουν τη μοναδική ικανότητα να χορταίνουν το στομάχι και να ταξιδεύουν τον ουρανίσκο – αλλά με πολύ λιγότερες θερμίδες! 

4. Συνδυασμός Διάφορων Ρυζιών με Περισσότερα Θρεπτικά Συστατικά

Δεν νοείται ασιατικό μενού δίχως ρύζι. Κάτι, όμως, που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι η ασιατική κουζίνα χρησιμοποιεί στα μενού της διαφορετικούς τύπους ρυζιού. Αυτή η πρακτική χαρίζει στο σώμα έναν πλούτο από θρεπτικά συστατικά σε ένα μόνο γεύμα – κάτι πολύ σπάνιο για άλλες κουζίνες. Το μαύρο, το καστανό και το κόκκινο ρύζι έχουν μεγαλύτερη θρεπτική πυκνότητα από ό,τι το λευκό (το αγαπημένο της ευρωπαϊκής κουζίνας). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια δίαιτα με λιγότερο άμυλο και, ως αποτέλεσμα, πολύ λιγότερες θερμίδες!

5. Θαλασσινά: Περισσότερα Υγιεινά Έλαια και Άπαχη Πρωτεΐνη

Οι ασιάτες λατρεύουν τα πιάτα με θαλασσινά – ιδίως με ψάρι. Σε πολλές περιοχές της Ασίας, το ψάρι είναι κάθε μέρα στο οικογενειακό τραπέζι. Η σύγχρονη έρευνα έχει αποδείξει πως αυτή η συνήθεια έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό:  το ψάρι περιέχει μια από τις υψηλότερες ποσότητες υγιεινών ελαίων και άπαχη πρωτεΐνης σε σχέση με άλλους τύπους κρέατος.

6. Άφθονα Βότανα & Μπαχαρικά

Η ασιατική κουζίνα λατρεύει τα βότανα και τα μπαχαρικά – και όχι μόνο για το υπέροχο άρωμα και τη γεύση που χαρίζουν στα πιάτα της. Κάθε βότανο και μπαχαρικό της ασιατικής κουζίνας έχει αποδεδειγμένα ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας.

Δεν φανταζόμαστε να έχετε ακόμη… αμφιβολίες! Η ασιατική κουζίνα έχει ό,τι πρέπει για την υγεία, την ευεξία, αλλά και την εμφάνισή σας!

Ώρα, λοιπόν, να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη: δείτε το ανανεωμένο μενού του Wok In a Box και κάντε τώρα την παραγγελία σας online!

ORDER ONLINE

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by