Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζουμε για το 2023, τη Χρονιά του Λαγού

Πλησιάζει το 2023, το οποίο, σύμφωνα με το Κινεζικό Ημερολόγιο, αποτελεί τη Χρονιά του Λαγού

Την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου, ξεκινά το έτος 4.720 για τους Κινέζους, ενώ η πρώτη μέρα της νέας χρονιάς είναι η 4η Φεβρουαρίου 2023.

Όλοι ίσως έχουμε ακούσει πως οι Κινέζοι αφιερώνουν κάθε έτος σε ένα διαφορετικό ζώο, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν γιατί το κάνουν αυτό και τι ακριβώς σημαίνει στη δική του παράδοση. 

Τι λέτε…; πάμε να το ανακαλύψουμε παρέα; 

 

Το Κινεζικό Ημερολόγιο…

Το παραδοσιακό κινεζικό ημερολόγιο δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τον θρύλο, από τον αυτοκράτορα Huangdi το 2637 π.Χ., και αποτελεί έναν συνδυασμό ηλιακού και σεληνιακού ημερολογίου. 

Βασίζεται σε έναν κύκλο 12 ετών, καθένα από τα οποία παίρνει το όνομα ενός από τα ζώδια του κινεζικού ωροσκοπίου. Σύμφωνα με τη κινεζική παράδοση, η χρονιά κατά την οποία γεννιέται κάποιος επηρεάζει την προσωπικότητα αλλά και την εξέλιξη της ζωής του.  

 

Γονιμότητα και… Μπόλικα Νερά!

Inner

Η φετινή χρονιά, λοιπόν, έχει πάρει το όνομά της από το ζώδιο του Λαγού, κατά την οποία κυριότερη εποχή είναι η άνοιξη και σημαντικότερος μήνας ο Μάρτιος

Ο λαγός θεωρείται στην Κίνα σύμβολο γονιμότητας και έντονης δραστηριότητας, και όσοι πιστεύουν στις προλήψεις συσχετίζουν τη χρονιά του με οικονομικές επιτυχίες και καταξίωση, ανανεωμένες φιλίες και σταθερότητα στα προσωπικά τους.  

Οι Κινέζοι πιστεύουν επίσης ότι οι χρονιές του λαγού είναι πολύ πιο βροχερές, γιατί το συγκεκριμένο ζώο συσχετίζεται στην παράδοσή τους με το νερό! Θεωρούν επίσης ότι είναι ιδανικός καιρός για την καλλιέργεια ιδιοτήτων όπως η ευγένεια, η συμπόνια, η προσαρμοστικότητα και η αντοχή. 

 

Ο Λαγός έχει… Τρόπους

Ο Λαγός συμβολίζει επίσης για τους Κινέζους τη χάρη, την καλοσύνη και την αγάπη για το ωραίο. Πιστεύουν, λοιπόν, ότι όσοι γεννιούνται τέτοιες χρονιές μιλάνε ήρεμα, ευγενικά και καλοσυνάτα – επομένως είναι κατάλληλοι για διπλωμάτες ή πολιτικοί! 

Οι κινέζοι επίσης πιστεύουν ότι όσοι γεννιούνται τέτοιες χρονιές γενικά προτιμούν μια ήσυχη, ειρηνική ζωή

Από την άλλη, επειδή ο λαγός και τα κουνέλια έχουν την ικανότητα να γεννούν συχνά πολλά μικρά, το χαριτωμένο αυτό ζωάκι θεωρείται σύμβουλο πλουτισμού: πιστεύουν, λοιπόν, ότι η χρονιά του λαγού είναι κατάλληλος καιρός για επενδύσεις και οικονομικά ανοίγματα. 

Οκ, ίσως θα χρειαστεί να λάβετε άλλους παράγοντες υπόψη πριν κάνετε μια ριψοκίνδυνη επένδυση φέτος! Αλλά, αν λατρεύετε την κουζίνα της ανατολής, αναμφίβολα θα βρίσκετε συναρπαστική και την κουλτούρα και τον πολιτισμό που τη γέννησε. 

Εμείς, στα Wok In a Box ξέρουμε πάντως κάτι με σιγουριά για τη Χρονιά του Λαγού

Ότι θα σας φέρει νέες και ακόμα πιο γευστικές εμπειρίες

Εξερευνήστε το ανανεωμένο μας μενού και κάντε την παραγγελία σας online!

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by