Η τέχνη των wontons!

Η παρασκευή των Wontons απαιτεί εξειδικευμένες τεχνικές και δημιουργικότητα. Ανακαλύψτε πως φτιάχνεται το αγαπημένο σας συνοδευτικό!

 

Τα Wontons, αυτά τα μικρά αλλά νόστιμα κομμάτια της κινεζικής γαστρονομίας, κατέχουν μια μεγάλη ιστορία που αντικατοπτρίζει την πολυπολιτισμική ιστορία της Κίνας. Ο όρος "Wonton" σημαίνει "ανατροπή" στα κινεζικά, και αυτό ταιριάζει απόλυτα με τον τρόπο που φτιάχνονται αυτά τα μικρά αρωματικά πακέτα γεύσης.

Inner 1 Wok Jan

Η ιστορία των Wontons χάνεται στον χρόνο, αλλά λέγεται ότι προέκυψαν κατά τη διάρκεια της δυναστείας Han, περίπου 206 π.Χ. Η παράδοση της παρασκευής τους έχει εξελιχθεί και προσαρμοστεί μέσα από τους αιώνες, αλλά η ουσία παραμένει αναλλοίωτη: λεπτή ζύμη γεμάτη με εκλεκτά υλικά.

Ο τρόπος παρασκευής των Wontons απαιτεί εξειδικευμένες τεχνικές. Η ζύμη, συνήθως φτιαγμένη από αυγό, αλεύρι, και αλάτι, πρέπει να είναι ελαστική και λεπτή. Στη συνέχεια, τοποθετείται μια μικρή ποσότητα γέμισης, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει χοιρινό, γαρίδα, κρέας κοτόπουλου ή λαχανικά. Τα Wontons “κλείνουν” με διάφορους τρόπους, πολλές φορές με το χαρακτηριστικό τους "πτερυγωτό" σχήμα.

Inner 2 Wok Jan

Το μοναδικό τους χαρακτηριστικό σχήμα τους έχει εμπνεύσει δημιουργικούς σεφ και φανατικούς του φαγητού να προσαρμόζουν τα Wontons σε διάφορες συνταγές. Από το να γίνονται το επίκεντρο μιας πλούσιας σαλάτας μέχρι το να συνοδεύουν παραδοσιακές σούπες, η ευελιξία των Wontons στην κουζίνα αναδεικνύει την πολυδιάστατη φύση τους.

Τα Wontons κυρίως έγιναν γνωστά αφού προσθέτονταν μέσα στη σούπα, αλλά μπορούν επίσης να τηγανιστούν ή να ψηθούν και να συνοδεύσουν άλλα πιάτο όπως για παράδειγμα ένα μπολ noodles μαζί με σάλτσες για περισσότερη απόλαυση. Σε πολλές περιοχές της Κίνας, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου, τα Wontons έχουν γίνει αγαπημένο έδεσμα για τους λάτρεις της αυθεντικής ασιατικής γεύσης.

Inner 3 Wok Jan

Αντιπροσωπεύουν μια γαστρονομική κληρονομιά που ξεπερνά τα σύνορα της Κίνας. Πέρα από την παραδοσιακή τους μορφή, έχουν επιδέξια ενσωματωθεί και προσαρμοστεί σε πολλές κουζίνες παγκοσμίως. Σήμερα, βρίσκουμε εκδοχές των Wontons σε εστιατόρια σε όλο το κόσμο, με ποικίλες γεμίσεις και μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων.

Στο Wok in a Box, επιτυγχάνουμε την αρμονία των γεύσεων στα Wontons μας, προσφέροντας μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Απολαύστε τη μαγεία αυτών των μικρών αλλά εξαιρετικά γευστικών κομματιών που αναδεικνύουν την αισθητική της κινεζικής κουζίνας.

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by