Πόσα γνωρίζετε για το Sriracha και Soy sauce;

Η Sriracha και το soy sauce είναι δύο από τα πιο διάσημα συστατικά στην ασιατική κουζίνα, κάθε ένα με την ιδιαίτερη προέλευσή του και την ξεχωριστή γεύση του.

Inner 1 WIAB April2024

 

Η Sriracha, η οποία προέρχεται από την Ταϊλάνδη, παράγεται κυρίως από ώριμες πιπεριές και άλλα βότανα, συνήθως με την προσθήκη σκόρδου, ξινού και γλυκού. Η διαδικασία παρασκευής της συνήθως περιλαμβάνει τον συνδυασμό των υλικών και τη ζύμωσή τους για μερικούς μήνες, που αποτελεί το μυστικό πίσω από την έντονη γεύση και το αρωματικό προφίλ της.

 

Inner 2 WIAB April2024

 

Από την άλλη πλευρά, το soy sacue, προερχόμενο από την Κίνα, παράγεται από τη ζύμωση φυτικών πρωτεϊνών, όπως η σόγια, σιτάρι και αλάτι, για μήνες σε μια διαδικασία όπου μένει εκτεθειμένο στο άμεσο ηλιακό φως. Ορισμένες πηγές αναφέρουν, ότι αυτή η διαδικασία δημιουργεί την έντονη γεύση και το χρώμα που είναι τόσο χαρακτηριστικά του soy sauce.

 

Και οι δύο αυτές σάλτσες χρησιμοποιούνται ευρέως στην ασιατική κουζίνα. Η Sriracha χρησιμοποιείται ως επιπρόσθετο συστατικό σε σάλτσες, μαρινάδες και ως dip, ενώ το soy sauce είναι κυρίως ένας παράγοντας γεύσης και αρωμάτων σε μαρινάδες, side dishes, sushi και πολλά άλλα.

 

Inner 3 WIAB April2024

Στο Wok in a Box, μπορούμε να συνδυάσουμε αυτά τα δύο συστατικά με μεγάλη επιτυχία. Για παράδειγμα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα poke bowl με νόστιμα λαχανικά και την πρωτεΐνη της δικής σας επιλογής προσθέτοντας Sriracha σως, για ένα πιάτο που θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό λάτρη της ασιατικής κουζίνας. Όσον αφορά το soy sauce μπορείτε να το απολαύσετε σαν ένα επιπλέον συστατικό στο αγαπημένο σας γεύμα (είτε μαζί με τα noodles είτε σαν dip με το αγαπημένο σας side dish).

Σε κάθε περίπτωση, η δυνατότητα να συνδυάζουμε αυτά τα δύο συστατικά, μας επιτρέπει να δημιουργούμε μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων που ικανοποιούν κάθε γούστο στο Wok in a Box.

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by