4 Πράγματα που Μάλλον Δεν Γνωρίζεις για τα Noodles en

noodles inner

Δεν νοείται ασιατική κουζίνα δίχως noodles· κι όμως, παρότι οι ασιατικές γεύσεις έχουν κατακτήσει εδώ και χρόνια τη δύση, πολλοί αγνοούν έστω και τα στοιχειώδη για τα παλαιότερα ζυμαρικά του κόσμου!

Το άρθρο αυτό έρχεται να καλύψει αυτά τα… κενά!

 

  1. Χαρακτηρίζονται από Τεράστια Ποικιλία

Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές εκδοχές noodles, που όλες τους παρουσιάζουν μεγάλο γαστρονομικό ενδιαφέρον και έρχονται, με τη σειρά τους, σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και γευστικές παραλλαγές: από τα κινεζικά lamian ως τα ιαπωνικά udon, υπάρχει αναμφίβολα ένα ή και περισσότερα είδη noodles που θα μαγέψουν τον δικό σας ουρανίσκο!

Καλό είναι, επίσης, να ξέρετε ότι τα noodles δεν υφίστανται ζύμωση. Δεν περιέχουν κανένα ίχνος μαγιάς, ούτε άλλα στοιχεία που προκαλούν το φαινόμενο της ζύμωσης.

 

  1. Πώς Παρασκευάζονται τα Noodles;

Τα πιο συνηθισμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των noodles είναι το σιτάρι και το ρύζι. Άλλα πιθανά συστατικά τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλη την άπω Ανατολή είναι το φαγόπυρο, το κεχρί, η πατάτα και τα βελανίδια.

Μεγάλη ποικιλία συναντούμε, επίσης, και στη διαδικασία παρασκευής τους, καθώς, όπως είπαμε τα noodles παρασκευάζονται σε δεκάδες διαφορετικά μεγέθη και σχήματα.

 

  1. Ποια Είναι η Θρεπτική Αξία των Noodles;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση εξαρτάται από το πρωταρχικό συστατικό από το οποίο παρασκευάζονται τα εκάστοτε noodles.

Το σιτάρι, ως δημητριακό, περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, σίδηρο και φυτικές ίνες, ενώ το φαγόπυρο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και φυτικές ίνες.

Το ρύζι είναι είδος δημητριακού που περιέχει μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου, σιδήρου, καλίου, φυτικών ινών βιταμινών Β.

Το κεχρί περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνη Β, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Είναι επίσης κατάλληλο για άτομα που παρουσιάζουν δυσανεξία στη γλουτένη, καθώς δεν περιέχει ούτε ίχνος του συγκεκριμένου στοιχείου.

Η πατάτα αποτελεί τη μεγαλύτερη καλλιέργεια οπωροκηπευτικού παγκοσμίως και περιέχει άφθονα θρεπτικά συστατικά, όλα τους εξαιρετικά σημαντικά για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες C και B6, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και ψευδάργυρο.

Τέλος, τα βελανίδια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και βιταμίνες.

 

  1. Πώς Ωφελείται ο Ανθρώπινος Οργανισμός από την Κατανάλωση Noodles;

Παρότι, και πάλι, τα οφέλη εξαρτώνται από το κύριο συστατικό των noodles που θα επιλέξετε για το γεύμα σας, όλες οι εκδοχές noodles είναι ωφέλιμες για το σώμα και θρεπτικές για τους ιστούς του. Όντας άριστη πηγή υδατανθράκων, θα σας παράσχουν την απαιτούμενη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας δίχως να προκαλέσουν δυσπεψία ή βάρος στο στομάχι.

 

Μήπως έχει έρθει η στιγμή για ένα γευστικό πιάτο noodles – ίσως σε μια παραλλαγή που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ως τώρα;

Δείτε το Μενού Μας

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by