Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζεις για το Hoisin Sauce en

Hoisin Sauce INNER

Αν είστε λάτρεις της ασιατικής κουζίνας, την έχετε σίγουρα απολαύσει εκατοντάδες φορές. Αν πάλι έχετε μόλις τώρα αρχίσει να γνωρίζετε τα μυστικά της (ίσως επειδή σας ενθουσίασε κάποια λιχουδιά του WokInaBox!), τότε η Hoisin sauce  σίγουρα αξίζει λίγα λεπτά από τον χρόνο σας.

 

Τα Συστατικά και η Υφή της

Η συγκεκριμένη σως αποτελεί στοιχείο της ασιατικής γαστρονομίας εδώ και αιώνες, σε μια τεράστια γεωγραφική έκταση· γι’ αυτό και μπορείτε να τη βρείτε σε δεκάδες παραλλαγές. Παρότι στα κινεζικά το όνομά της σημαίνει «θαλασσινά», κανένα από τα συστατικά της δεν προέρχεται από τη θάλασσα. Σύμφωνα με μία εξήγηση, ίσως ονομάστηκε έτσι επειδή αρχικά συνόδευε πιάτα με θαλασσινά.

Στην κλασική της εκδοχή, με καταγωγή μάλλον από το Πεκίνο, η Hoisin sauce παρασκευάζεται από αμυλώδη υλικά, όπως γλυκοπατάτα, σιτάρι και ρύζι, ανακατεμένα με νερό, σόγια, σπόρους σουσαμιού, λευκό αποσταγμένο ξύδι,  αλάτι, καστανή ζάχαρη, σκόρδο, κόκκινες πιπεριές τσίλι και άλλα συστατικά που χαρίζουν χρώμα και τη διατηρούν δεμένη και γευστική.

Στην πλέον παραδοσιακή της συνταγή, ωστόσο, η Hoisin sauce παρασκευάζεται από πουρέ φασολιών σόγιας που έχουν αφεθεί να ζυμωθούν για ένα χρονικό διάστημα, δίχως ίχνος χημικών συστατικών και γλουτένης· είναι ένα από τα πιο γευστικά αλλά και φυσικά συστατικά μαγειρικής στην κουζίνα της άπω ανατολής.

Μια άλλη δημοφιλής εκδοχή της περιλαμβάνει, εκτός των όσων αναφέραμε, κρεμμύδια, κόμμι xanthum (που της χαρίζει παχύτερο σώμα), ανατολίτικα μπαχαρικά, τζίντζερ και γλυκόριζα.

 

Πού Χρησιμοποιείται

Η Hoisin sauce είναι πολύ δημοφιλής στην Ασία και χρησιμοποιείται σε δεκάδες διαφορετικά πιάτα. Συχνά συμπληρώνει ένα γεύμα ως dipping sauce ή συνοδεύει πασίγνωστες συνταγές όπως η Πάπια Πεκίνου επίσης χρησιμοποιείται για μαρινάρισμα κυρίως χοιρινού κρεατος καθως ειναι γνωστη ως η ασιατική barbeque sauce.

Με πλούτο φυσικών, θρεπτικών και πεντανόστιμων υλικών και κρεμώδη υφή, η Hoisin sauce θα εκτοξεύσει το περιεχόμενο του επόμενου WokInaBox σας!

 

Έτοιμοι για μια νέα μοναδική γευστική εμπειρία; Πατήστε εδώ για να δείτε με τι θα τη συνδυάσετε!

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by