6 Καυτερές Sauce από το Menu του Wok In a Box en

inner

Οι μάγοι του Wok λατρεύουν τις πικάντικες γεύσεις και έχουν περιλάβει άφθονες επιλογές για όσους αγαπούν τις καυτερές σως στο ανανεωμένο τους μενού! Παρακάτω, γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις…

 

  1. Σατέι

Με καταγωγή από την Ινδονησία η σάλτσα σατέι έχει ως βασικό της υλικό τα καβουρδισμένα φιστίκια και περιλαμβάνει ξινό ταμάρινδο, τσίλι σε σκονη και διαφορα μπαχαρικα και μπορεί να αντικαταστήσει ιδανικά τη βαρετή και άκρως ανθυγιεινή μπάρμπεκιου σως σε πιάτα με κοτόπουλο και χοιρινό στη σχάρα ή ακόμα και στα κάρβουνα.

 

  1. Σως από Μαύρα Φασόλια

Με πολλούς να τη θεωρούν την καλύτερη σως της κινεζικής κουζίνας, η σως από μαύρα φασόλια συνοδεύει Stir-fry, τηγανητό ρύζι, πιάτα με αυγό, ψάρι και θαλασσινά, κοτόπουλο και χοιρινό.

Με κύριο συστατικό τα μαύρα φασόλια που έχουν υποστεί ζύμωση και έχουν στη συνέχεια αποξηραθεί, η συγκεκριμένη σως περιλαμβάνει επίσης σκόρδο τζίντζερ και πιπεριές τσίλι – συνδυασμός που της χαρίζει πολύ δυνατή, πικάντικη γεύση, καθώς και μια αλμυρή και συνάμα γλυκιά επίγευση.

 

  1. Σως από Γλυκό Τσίλι

Η σως από γλυκό τσίλι αποτελεί κλασικό dip για πιάτα με κοτόπουλο, χοιρινό, γαρίδες και spring rolls. Παρασκευάζεται από κόκκινες πιπεριές τσίλι ή κόκκινα χαλαπένιος, ξύδι κι ενίοτε σκόρδο και σως ψαριού.

 

  1. Σως από Πράσινο Κάρυ

Με καταγωγή από την Ταϊλάνδη, η σως από πράσινο κάρυ δένει τέλεια με πιάτα που περιλαμβάνουν κοτόπουλο, ψάρι, άσπρο ή κόκκινο κρέας, λαχανικά ή ρύζι!

Παρασκευάζεται από σκόνη κάρυ που δίνει και το χαρακτηριστικό χρώμα στη σως, καθώς και από φύτρες ή βλαστάρια κόλιανδρου, σκόρδο, εσαλότ, λεμονόχορτο, τζίντζερ , κύμινο και ξύσμα και φύλλα από καφίρ λάιμ.

Η αυθεντική σως από πράσινο κάρυ μπορεί να μοιάζει απλή, μα για να αναδυθεί η μοναδική της κρεμώδης, ελαφρώς γλυκιά, πικάντικη και πολύ πλούσια γεύση χρειάζεται πολύ προσεκτική εξισορρόπηση των υλικών της.

 

  1. Σως με Καρύδα & Κάρυ

Μια σως με απίστευτα μεστή γεύση, εμπνευσμένη από την ινδική κουζίνα, την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν «εθιστική»: η σως με καρύδα και κάρυ εσυνοδεύει επίσης τέλεια πιάτα με κοτόπουλο, ψάρι, άσπρο ή κόκκινο κρέας, λαχανικά ή ρύζι!

Η συγκεκριμένη σως υπάρχει σε πάρα πολλές παραλλαγές, αλλά τα πλέον βασικά της υλικά περιλαμβάνουν κόκκινο κάρυ σε σκόνη, κουρκουμά, κόλιανδρο, κύμινο, πάπρικα και γκαράμ μασάλα, ένα  από τα σημαντικότερα μείγματα καρυκευμάτων της ινδικής κουζίνας, που είναι κι αυτό που κάνει τη διαφορά στη γεύση. Όλα αυτά μαγειρεύονται με σοταρισμένο κρεμμύδι, φρέσκο τζίντζερ και γάλα καρύδας.

 

  1. Spicy Box

Κλείνουμε με μια σως «έκπληξη» ή μάλλον… «μυστήριο», καθώς δεν σκοπεύουμε να αποκαλύψουμε τα συστατικά της! Το μόνο που μπορούμε να σας πούμε είναι πως είναι για πολύ τολμηρούς ουρανίσκους, που όχι μόνο δεν φοβούνται, αλλά κυριολεκτικά λατρεύουν τις extra - hot γεύσεις!

 

Εσύ; Ποια από τις καυτερές σως του μενού του Wok In a Box θα δοκιμάσεις σήμερα; Δες το ανανεωμένο μας μενού εδώ!

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by