4 Ασιατικά "Υλικά" από το Menu του "Wok in a Box" που Πρέπει να Δοκιμάσεις en

Έχεις περιπετειώδη ουρανίσκο, ή μήπως έχεις «βαλτώσει» γευστικά και θέλεις να ξεφύγεις από τα ίδια και τα ίδια;

Τα ανήσυχα μαγειρικά πνεύματα του Wok in a Box έχουν φροντίσει να προσθέσουν μοναδικές γεύσεις στο μενού τους από τη μακρινή άπω ανατολή με μοναδική φιλοδοξία τη δική σου απόλαυση!

Τι θα ’λεγες, λοιπόν, για μερικές γευστικές εκπλήξεις για σας και την παρέα σας; Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 4 ασιατικά υλικά από το μενού του "Wok in a Box" που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε στην επόμενή σας παραγγελία!

 

  1. Τόφου

tofu inner

Πεντανόστιμο και θρεπτικό, το τόφου παρασκευάζεται από σόγια και είναι πολύ δημοφιλές σε όλη την άπω Ανατολή, ενώ στο δυτικό κόσμο αποτελεί αναντικατάστατο μέρος της διατροφής των χορτοφάγων και των vegans, όχι μόνο για τη φανταστική του γεύση, αλλά και για την υψηλή θρεπτική του αξία.

Σε 100 γραμμάρια τόφου αντιστοιχούν μόλις 123 θερμίδες, ελάχιστη χοληστερίνη και υδατάνθρακες, μα πλούτος ωμέγα - 3 λιπαρών οξέων, αμινοξέων, ισοφλαβονοειδών, πρωτεϊνών, σελήνιου (ισχυρό αντιοξειδωτικό), σιδήρου, ψευδαργύρου και ασβεστίου – μόλις 115 γραμμάρια τόφου αρκούν για να παράσχουν στο σώμα μας το 75% του ασβεστίου που χρειαζόμαστε σε ημερήσια βάση!

 

  1. Πακ-Τσόι

Pak tsoi Inner

Το πακ-τσόϊ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά σε πολλές χώρες της άπω ανατολής, ιδιαίτερα στην Κίνα.

Το πακ-τσόι αποτελεί μία από τις πλουσιότερες φυτικές πηγές ασβεστίου υψηλής απορρόφησης, καθώς μια κούπα του περιέχει την ποσότητα ασβεστίου ενός ποτηριού γάλακτος. Έχει, επίσης, μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες, κάλλιο, φυλλικό οξύ και σίδηρο! Στην πραγματικότητα, αποτελεί ένα από τα πλέον πυκνά σε θρεπτικά συστατικά φυτό, με 28 διαφορετικές πολυφαινόλες και τρομερές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Όσο για τη γεύση του… παραμένει πλούσια και μεστή τόσο όταν είναι ωμό, όσο και μαγειρεμένο.

 

  1. Μανιτάρια Σιτάκε

Inner

Τα μανιτάρια Shiitake έχουν γίνει αρκετά γνωστά στην ευρωπαϊκή κουζίνα το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω της εξαιρετικής, σχεδόν πικάντικης γεύσης τους, αλλά και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες! Χαμηλά σε λιπαρά και πλούσια σε αμινοξέα, τα μανιτάρια σιτάκε έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, διαιτητικές ίνες και βιταμίνες Β12 , Β2, C, D και Ε, καθώς και σε φωσφόρο, χαλκό, ψευδάργυρο, σελήνιο και άλλα ιχνοστοιχεία.

 

  1. Μπαμπού

Mpampu iinerr

Στην Κύπρο το μπαμπού συσχετίζεται περισσότερο στις διάνοιές μας με κομψά σαλονάκια κήπου, στην πραγματικότητα όμως αποτελεί ένα από τα γευστικότερα υλικά της ασιατικής κουζίνας, με μεγάλη μάλιστα θρεπτική αξία.

Τα πλέον τρυφερά τμήμα του βλαστού περιλαμβάνουν μια υπόλευκη ψίχα, τραγανή και με πολύ ιδιαίτερη, έντονη γεύση, και πλούτο φυτικών ινών, μετάλλων, ιδιαιτέρως μαγγανίου (ισχυρό αντιοξειδωτικό), σιδήρου και χαλκού (ευεργετικό για τα ερυθρά αιμοσφαίρια) και βιταμινών Β (περιλαμβανομένης της θειαμίνης, της ριβοφλαβίνης, της νιασίνης, και της πυριδοξίνης).

Πάνω από όλα, όμως, το μπαμπού αποτελεί μοναδική πηγή καλίου, με 100 γραμμάρια να αντιστοιχούν σε 533 mg – ουσιώδες στοιχείο για την καλή καρδιακή λειτουργία και την κυκλοφορία του αίματος. Έρευνες έχουν επίσης αποδείξει πως μια δίαιτα πλούσια σε ψίχα μπαμπού μπορεί να καταπολεμήσει τη δυσκοιλιότητα και να μειώσει την κακή χοληστερόλη.

 

Μήπως, λοιπόν, στερείτε από τον ουρανίσκο σας μοναδικές γευστικές συγκινήσεις, κι από το σώμα σας πλούτο ωφέλιμων συστατικών;

Δείτε εδώ το ανανεωμένο μας μενού και απολαύστε μοναδικά ασιατικά εδέσματα!

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by