Νέες Γεύσεις από… Χαβάη στο Menu μας! en

 

Τα ανήσυχα πνεύματα του Wok in a Box δεν εφησυχάζουν ποτέ! Αν ανακαλύψουν κάτι που μπορεί να κάνει το μενού τους και την καθημερινότητά σας ακόμη πιο γευστική, θα σπεύσουν να το φέρουν κοντά σας!

Και μόλις ανακαλύψαμε κάτι – και μάλιστα από τη μαγευτική Χαβάη!

Έτοιμοι να σας… ταξιδέψουμε;

 

Poke Bowls – Hawaiian style sushi

Τα χαβανέζικα Poke Bowls είναι πεντανόστιμα και, παρότι στη Χαβάη χρησιμοποιούνται κυρίως ως ορεκτικά, είναι αρκετά χορταστικά!

Από πού πήραν το όνομά τους; Στην τοπική γλώσσα, Poh-keh (που σημαίνει βασικά «κομμένο») λέγεται το πιάτο που περιλαμβάνει ωμό ψάρι, κάτι σαν το γιαπωνέζικο σούσι, συνοδεία λαχανικών, φρούτων και άλλων ελαφρά μαγειρεμένων συστατικών.

Το πιάτο αυτό έχει δεκάδες παραλλαγές και δεν αποτελεί καμιά πρόσφατη ανακάλυψη! Οι κάτοικοι της Χαβάης το απολαμβάνουν εδώ και αιώνες, αλλά μόλις πρόσφατα άρχισε να προσελκύει την προσοχή των καλοφαγάδων στην Ευρώπη.

 

Προετοιμασία & Θρεπτική Αξία

Φυσικά, το όλο πιάτο δεν είναι απλά ανακάτεμα συστατικών: το ψάρι (συνήθως τόνος ή κάποιο άλλο λιπαρό ψάρι, όπως ο σολομός και το λυθρίνι) χρειάζεται προσεκτικό μαρινάρισμα, καθώς και διάφορα καρυκεύματα, όπως πρασουλίδες, σησαμόσπορους, αλάτι Ιμαλαΐων κ.ά.

Στη συνέχεια το ψάρι κόβεται, συνήθως σε κύβους, και ανακατεύεται με ρύζι, λαχανικά, πίκλες, φρούτα (ιδιαίτερα αβοκάντο) και ένα σωρό άλλα συστατικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις του… ουρανίσκου σας! Υπάρχουν για παράδειγμα παραλλαγές του με τόφου ή καβούρι αντί για ψάρι, και κινόα αντί για ρύζι!

Για ντρέσινγκ, προτιμώνται αλμυρές σος από σόγια ή εσπεριδοειδή (όπως η σάλτσα ponzu), σησαμέλαιο, ξύδι ρυζιού, mirin (κρασί ρυζιού) και φρέσκος χυμός λεμονιού. Αν σας αρέσουν τα καυτερά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κόκκινο τσίλι.

Το φανταστικό με τα poke bowls είναι πως συνδυάζουν γεύσεις τόσο εξωτικές, τόσο ασυνήθιστες κι όμως τόσο μαγευτικές, ώστε πραγματικά νιώθεις να σε ταξιδεύουν στα πελάγη του Ειρηνικού!

Εκτός απ’ τη μοναδική τους γεύση, τα poke bowls έχουν μοναδική θρεπτική αξία, συνδυάζοντας έναν πλούτο πρωτεϊνών, βιταμινών και μαγνησίου σε κάθε πιρουνιά!

 

To νέο ανανεωμένο μενού του Wok in a Box  έρχεται σύντομα! Ετοιμαστείτε για μια πραγματικά μοναδική γευστική εμπειρία!

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by