Όσα Πρέπει να Ξέρετε για το Τόφου! en

Inner 1

Είναι πεντανόστιμο, είναι θρεπτικό και οι περισσότεροι στη χώρα μας δεν ξέρουν καν από τι είναι φτιαγμένο. Τι είναι;

Αν μη τι άλλο, το τόφου θα ταίριαζε γάντι σε αυτήν την περιγραφή! Παρά την υπέροχη γεύση του και την υψηλή του θρεπτική αξία, το τόφου παραμένει εν πολλοίς ένα «μυστηριώδες» υλικό, με αρκετούς γύρω μας να μην μπορούν καν να προσδιορίσουν την κατηγορία τροφίμου στην οποία ανήκει!

Τι είναι, λοιπόν, το τόφου; Παρακάτω θα βρείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για το υπέροχο αυτό υλικό.  

 

Τι Είναι το Τόφου και Ποια Είναι η Διατροφική του Αξία;

Το τόφου παρασκευάζεται από σόγια και, στην τελική του μορφή, έχει συνήθως την όψη υπόλευκων κύβων. Μοιάζει με τυρί, αλλά φυσικά δεν είναι, ούτε γευστικά, ούτε από άποψη σύστασης.

Είναι πολύ δημοφιλές σε όλη την Άπω Ανατολή, καθώς και μεταξύ των χορτοφάγων και των vegans, τόσο για την υπέροχη γεύση του, όσο και την υψηλή θρεπτική του αξία:

  • Περιέχει ελάχιστες θερμίδες: 100 γραμμάρια τόφου αντιστοιχούν σε μόλις 123 θερμίδες!
  • Στη σύνθεσή του περιέχονται οκτώ από τα αμινοξέα που θεωρούνται απολύτως απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ έχει και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες - 14 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια τόφου. Αυτό είναι άλλωστε το χαρακτηριστικό που το καθιστά εξαίρετο υποκατάστατο ζωικών πρωτεϊνών για άτομα που αποφεύγουν οποιαδήποτε τρόφιμα ζωικής προέλευσης στη διατροφή τους.
  • Το τόφου είναι επίσης φτωχό σε χοληστερίνη και υδατάνθρακες (μόλις 1 γραμμάριο υδατανθράκων στα 100 γραμμάρια τόφου) – ιδανικό για όσους κάνουν δίαιτα!
  • Αντίθετα, έχει μεγάλη περιεκτικότητα στα περίφημα ωμέγα - 3 λιπαρά οξέα, που είναι από τα πιο ωφέλιμα διατροφικά στοιχεία στο ανθρώπινο διαιτολόγιο.
  • Επίσης, είναι πλούσιο σε σελήνιο (ισχυρό αντιοξειδωτικό), σίδηρο, ψευδάργυρο και ασβέστιο – ένα στοιχείο εξαιρετικά πολύτιμο για χορτοφάγους και vegans. Μόλις 115 γραμμάρια τόφου είναι αρκετά για να παράσχουν στον οργανισμό το 75% της ποσότητας που χρειάζεται ο οργανισμός μας σε ημερήσια βάση.
  • Τέλος, το τόφου είναι πλούσιο σε ισοφλαβονοειδή, ουσίες που συμβάλλουν στη λειτουργία του εγκεφάλου και των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα.

 

Τα Μυστικά της Γεύσης του

Παρότι έχει αρχίσει να κερδίζει φανατικούς θαυμαστές και στη χώρα μας, ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πώς να το διαχειριστούν σωστά και να αναδείξουν τη γεύση του.

Στα Wok In a Box γνωρίζουμε καλά πώς να διαφυλάξουμε την υψηλή διατροφική αξία του μοναδικού αυτού συστατικού, εμπλουτίζοντας και αναδεικνύοντας την ντελικάτη, φινετσάτη του γεύση! Μπορούμε, επίσης, να σας υποδείξουμε πλήθος άλλων υλικών με τα οποία δένει τέλεια, ανεξάρτητα από το είδος της διατροφής που προτιμάτε (χορτοφαγική, vegan κτλ.).

Μήπως να ρίχνατε μια ματιά στο μενού μας; Πατήστε εδώ!

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by