Οδηγός για Noodles - Τι Πρέπει να Γνωρίζεις - en

Αν σας αρέσουν ή θέλετε να εξερευνήσετε τον γευστικό τους κόσμο αλλά γνωρίζετε ελάχιστα για αυτά, ο σύντομος αυτός οδηγός θα σας φανεί πολύ χρήσιμος…

 

Νουντλς Σιταριού

Τα νουντλς από σιτάρι είναι η ευρύτερη κατηγορία νουντλς, με τεράστια ποικιλία αποξηραμένων και φρέσκων παρασκευών, σε πάμπολλα μεγέθη και σχήματα. Τα πλέον δημοφιλή και γευστικά νουντλς αυτής της κατηγορίας είναι τα ούντον και τα νουντλς αυγού.

Τα ούντον ανήκουν στην κατηγορία των νουντλς από σιτάρι κι είναι ωχρά, με μεγάλο πάχος και υπέροχη γεύση. Κατάγονται από την Ιαπωνία και συνήθως σερβίρονται με σούπα, αλλά και ως συνοδευτικό σε κρύα ή ζεστά πιάτα.

Τα νουντλς ολικής άλεσης  παρασκευάζονται από το ομώνυμο σιτάρι και σκοπό έχουν να προσδώσουν στην κάθε συνταγή όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά στοιχεία, πέρα από τη φανταστική, ρουστίκ τους γεύση.

 

Νουντλς Αυγού

Με καταγωγή από την Κίνα, τα συγκεκριμένα νουντλς είναι συνήθως από σιτάρι και περιέχουν κάποια ποσότητα αυγού. Η σύνθεσή τους ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη απορρόφηση νερού κατά τη βράση, ενισχύοντας τις πρωτεΐνες του σιταριού και προσδίδοντάς τους μεγαλύτερη σφριγηλότητα στο μάσημα και μια χρυσαφένια απόχρωση. Σημειώστε ότι παρόμοιο χρώμα έχουν και τα νουντλς που δεν έχουν αυγό, αλλά κάποιο συστατικό ή παράγοντα που ανεβάζει το PH του σιτάλευρου.

 

Νουντλς Ρυζιού

Μια τεράστια κατηγορία νουντλς, με πολλά επιμέρους είδη, είναι αυτά που έχουν ως βάση τους το ρύζι. Έρχονται σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων και μεγεθών, και χαρακτηρίζονται από απαλή υφή και διακριτική γεύση, καθιστώντας τα ιδανική βάση για κάθε λογής συνταγή και συνοδευτικά, από σαλάτες έως τηγανητά, κι από σούπες ως ψητά κρέατα. Μαγειρεύονται πολύ γρήγορα, ενώ σε πολλές συνταγές χρειάζονται απλά βύθισμα σε νερό, παρά μαγείρεμα.

Σημειώστε και κάτι ακόμα: όσα νουντλς είναι από 100% ριζάλευρο είναι και απαλλαγμένα από γλουτένη.

Μια από τις γνωστές παραλλαγές νουντλς από ρύζι είναι τα Παντ τάι (Pad Thai) που προέρχονται από την Ταϊλάνδη. Είναι αποξηραμένα νουντλς που πρέπει απλά να τοποθετηθούν σε νερό αντί να μαγειρευτούν και σερβίρονται συνήθως με αυγά, με τόφου (είδος «τυριού» από γάλα σόγιας), γαρίδες, σκόρδο, εσαλότ, καυτερές πιπεριές και ξηρούς καρπούς.

 

Τώρα που μάθαμε τα βασικά, τι λέτε να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη; Δείτε το μενού μας και διαλέξτε τα νουντλς που σας  έκαναν κλικ σε μια από τις γευστικές μας παραλλαγές!

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by