5 Υλικά που σε Ταξιδεύουν στην Ασία με το Χαρακτηριστικό τους Άρωμα Και Γεύση

Υπάρχουν μερικά ερεθίσματα που έχουν τη μαγική ικανότητα κυριολεκτικά να ταξιδεύουν τον νου και την καρδιά! Μπορεί να είναι το μεθυστικό τους άρωμα, ή η δυνατή, χαρακτηριστική τους γεύση, αλλά μόλις το σώμα μας διαισθανθεί την παρουσία τους, μοιάζει να συνεπαίρνεται κι εκείνο σε ένα μαγικό χαλί και να περιδιαβαίνει τα μέρη και τους πολιτισμούς που το ανέδειξαν στην κουζίνα και τα παραδοσιακά τους εδέσματα.

Η ασιατική κουζίνα είναι γεμάτη σε τέτοιου είδους «μαγικά» υλικά! Παρακάτω, θα ανακαλύψετε 5 από αυτά που είναι ικανά να σε ταξιδέψουν – πιο οικονομικά από ποτέ – στην Ασία, με το φανταστικό τους άρωμα και την υπέροχη γεύση τους!

Τζίντζερ

  1. Τζίντζερ

Ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά της ασιατικής κουζίνας είναι το τζίντζερ!

Πραγματικά, δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε ένα παραδοσιακό ασιατικό γεύμα δίχως την αρωματική και εξωτική αψάδα της φρέσκιας πιπερόριζας.  Ένα από τα κατεξοχήν αρωματικά και ενισχυτικά γεύσης της κινεζικής κουζίνας, το τζίντζερ χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε stir fry πιάτα, σούπες, σος, εδέσματα με ψάρια και κρέας, καθώς και για την παρασκευή τσαγιού με βότανα. 

Σκόρδο

  1. Σκόρδο

Λιγότερο εξωτικό από τα άλλα υλικά της λίστας μας, το γνωστό σε όλους μας σκόρδο είναι εξίσου δημοφιλές και συνηθισμένο στην ασιατική κουζίνα.

Εξάλλου, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το σκόρδο ήρθε στη Μεσόγειο για πρώτη φορά από τις περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Ασίας, όπου θεωρείται, μαζί με το τζίντζερ, ένα από τα πιο κλασικά μυστικά για έξτρα νοστιμιά και άρωμα. 

Αστεροειδής γλυκάνισος

  1. Αστεροειδής γλυκάνισος

Ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην ασιατική κουζίνα είναι ο αστεροειδής γλυκάνισος· μάλιστα, χρησιμοποιείται σε περισσότερες συνταγές από οποιοδήποτε άλλο αρωματικό της λίστας μας.

Η ιδιαίτερη γεύση του γλυκάνισου, αυτός ο συνδυασμός γλυκύτητας και μεθυστικού αρώματος, τον κάνει ιδανικό υλικό για σούπες λαχανικών, ζωμούς και σάλτσες. Ο αστεροειδής γλυκάνισος είναι επίσης ένα από τα συστατικά του πασίγνωστου παραδοσιακού μείγματος των «πέντε καρυκευμάτων» της κινεζικής κουζίνας.

 

  1. Γαρίφαλο

Το γαρίφαλο, ένα από τα πλέον αρωματικά μπαχαρικά, με τεράστια και, κατά καιρούς θλιβερή ιστορία, καθώς το εμπόριό του έχει υποκινήσει ακόμη και πολέμους, είναι κι αυτό ένα από τα συστατικά του παραδοσιακού μείγματος των «πέντε καρυκευμάτων», και  χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης σε αλκοολούχα ποτά και τη μαγειρική, αφήνοντας μια ελαφρώς πικάντικη επίγευση και έντονο, ευχάριστο άρωμα.

Τσίλι

  1. Τσίλι

Η πασίγνωστη πιπεριά τσίλι χρησιμοποιείται ευρέως και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στην ασιατική κουζίνα. Διάσημο για την αψάδα του, ενισχύει σάλτσες, σούπες, πιάτα με παστά, ενώ συχνά προστίθεται σε λάδι για να του προσδώσει μια καυτερή και πιο έντονη επίγευση. Συνδυάζεται πολύ συχνά με το σκόρδο σε σοτάρισμα stir frying, καθώς και σε αχνιστά ή καπνιστά πιάτα.

Τι θα έλεγες για ένα ταξίδι… γεύσης και αρώματος στην Ασία; Δες το μενού του Wok In a Box!

ΔΕΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by