"Rice" and Shine! Στην επόμενη Wok In A Box Παραγγελία, Διάλεξε τον Σωστό Τύπο Ρυζιού!

Wok In A Box σημαίνει… ευελιξία! Εσείς διαλέγετε τα υλικά, κι εμείς υπακούμε πειθήνια στις οδηγίες σας.

Μπορεί για παράδειγμα να λατρεύετε ένα συγκεκριμένο πιάτο, αλλά να προτιμάτε κάποια ποικιλία ρυζιού αντί για noodles. Αλήθεια, γνωρίζατε ότι χρησιμοποιούμε πολλές διαφορετικές ποικιλίες ρυζιού στην κουζίνα μας;

Παρακάτω, θα μάθετε ορισμένα βασικά πράγματα για αυτές, ώστε να επιλέξετε την πιο κατάλληλη στην επόμενη παραγγελία σας!

BASMATI

  1. Ρύζι Basmati

Το μακρύκοκκο αυτό είδος ρυζιού έρχεται από τις μακρινές Ινδίες και το Πακιστάν και δένει τέλεια με μπαχαρικά και καρυκεύματα όπως το κάρι. Το όνομά του σημαίνει «άρωμα» στα Σανσκριτικά και είναι γνωστό για την απαλή, σχεδόν βελούδινη υφή του.

Αναδεικνύει τέλεια πιάτα με διακριτικά μυρωδικά, καθώς κάθε κόκκος παραμένει ξεχωρισμένος από τους υπόλοιπους, δίχως να χυλώνει, επιτρέποντας έτσι στα γευστικά στοιχεία του πιάτου, όπως η σάλτσα, να το περιβάλλουν ακόμη πιο έντονα.

  1. Ρύζι Jasmine

Η πλέον συνηθισμένη και αγαπημένη ποικιλία ρυζιού στην Ασία, το συγκεκριμένο είδος είναι γνωστό για το μεσόκοκκο μέγεθός του, καθώς και για το πολύ έντονο άρωμά του, που του έδωσε άλλωστε και την ονομασία του.

Πολυαγαπημένο στην πατρίδα του στην Ταϊλάνδη, έχει μια ιδιαίτερα απαλή υφή, ελαφρώς υγρή και κολλώδη, που του επιτρέπει να απορροφά και να δεσμεύσει αρώματα και γεύσεις στο εσωτερικό του.

BROWN

  1. Brown Rice (Ρύζι Ολικής Άλεσης)

Το Brown Rice δεν είναι τίποτε άλλο από ρύζι ολικής άλεσης – αυτό που απομένει μόλις αφαιρεθεί ο εξαιρετικά σκληρός εξωτερικό φλοιός. Αυτό που απομένει είναι κατά 12% πίτουρο, το οποίο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες, ιδιαίτερα βιταμίνη Ε – τα οποία χάνονται στις λευκές ποικιλίες ρυζιού.

Επίσης, η πρωτεΐνη που περιέχει το ρύζι ολικής άλεσης περιέχει ένα από τα πληρέστερα προφίλ αμινοξέων που μπορούν να βρεθούν σε φυσικά τρόφιμα.

Αν, λοιπόν, είστε λάτρης της υγιεινής διατροφής και σας αρέσει η ελαφρώς πικρή επίγευση των προϊόντων ολικής άλεσης, ξέρετε πώς πρέπει να κινηθείτε στην επόμενή σας παραγγελία.

  1. Ρύζι Sushi

Το συγκεκριμένο μικρόκοκκο ρύζι είναι πολύ συνηθισμένο στην ιαπωνική κουζίνα και απαιτεί ειδική προετοιμασία.

Αναμειγνύεται σε ένα dressing από ξύδι ρυζιού, ζάχαρη, αλάτι, σάκε και φύκια κόμπου. Στη συνέχεια, κρυώνει σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι τέλειο για συνταγές με σούσι και poke, καθώς η κολλώδης του υφή αναδεικνύει τέλεια τις γεύσεις των θαλασσινών και βοηθά στο σερβίρισμά τους.

Κάθε παραγγελία του Wok In A Box προετοιμάζεται με προσοχή, αγάπη και ενθουσιασμό. Επιλέξτε εσείς τα υλικά για το #BOX σας διαλέγοντας:

  • βάση από διάφορες ποικιλίες noodles ή ρυζιού,
  • υλικά για γεύση και άρωμα, όπως πάπια, χοιρινό, ή, αν νηστεύετε tofu, γαρίδες και μπρόκολο,
  • καθώς και τη sauce ή τα toppings της επιλογής σας!

Ναι, στο Wok In A Box εσείς θέτετε τους γευστικούς κανόνες! Κάντε κλικ στο μενού και αποφασίστε πώς θα απολαύσετε το επόμενό σας γεύμα!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ MENU

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by