Poke Bowls και Σωστή Διατροφή… it’s a perfect Fit!

Ένα γρήγορο scroll στο Instagram μπορεί να μας δείξει τις προτιμήσεις των foodies που αποθεώνουν την υγιεινή διατροφή. Μία από αυτές που βλέπεις πολύ είναι τα poke bowls με καταγωγή τη μακρινή Χαβάη.

Η λέξη Poke στα χαβανέζικα σημαίνει κομμένο σε κύβους, και υπόσχεται να γίνει η αγαπημένη σου διατροφική συνήθεια τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι και θέλεις το σώμα σου να είναι “φέτες”!

Πλούσιο σε ωμέγα 3 λιπαρά, μιας και η βάση του πιάτου είναι το ψάρι, αλλά και σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αφού περιέχει διαφόρων ειδών λαχανικά και σουσάμι, είναι εύκολο να καταλάβεις πως κάθε πολύχρωμο bowl αποτελεί μια φοβερά υγιεινή επιλογή!

diet friendly

  • Θρεπτικό και Diet-Friendly

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά του είναι το γεγονός πως όλα τα υλικά που θα βρεις σε ένα τέτοιο μπολ είναι πολύ χαμηλά σε περιεκτικότητα λιπαρών και θερμίδων. Αντίθετα, η παρουσία των θρεπτικών ιδιοτήτων του είναι απόλυτα αξιοζήλευτη… ιδιαίτερα σε πρωτεΐνη, αφού μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε τόνο, σολομό, γαρίδες, καβουροπόδαρα, ή και τόφου!

Έτσι, προσλαμβάνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι για να παραμείνεις δραστήριος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τον πιο γευστικό τρόπο.

  • Εύγευστο και Χορταστικό

Ας το παραδεχτούμε! Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, όλοι προτιμάμε μια γευστική πρόταση πιο… δροσιστική! Εμποτισμένα με το γλυκό αεράκι του Ειρηνικού, κάθε μπουκιά αφήνει το μυαλό σου να ταξιδέψει κάπου παραλιακά.

Φυσικά, μπορείς να προσαρμόσεις το poke bowl σου σύμφωνα με τις δικές σου προτιμήσεις. Με τις παραλλαγές να είναι πάρα πολλές, μπορείς να προσθέσεις στο μπολ σου ό,τι επιθυμείς επιλέγοντας ανάμεσα σε φρέσκα λαχανικά όπως καρότο, ανανά, edamame και φύκια wakame που θα ενισχύσουν τη θαλασσινή αύρα.

κινόα

  • Superfood με Κινόα

Για σένα που είσαι έτοιμος να προχωρήσεις ένα βήμα παραπέρα και να απογειώσεις τα ευεργετικά οφέλη, μπορείς να επιλέξεις κινόα ως βάση του poke bowl σου.

Γνωστή και ως “η μητέρα όλων των σιτηρών”, η κινόα είναι τρόφιμο ολικής άλεσης, κάτι που σημαίνει πως καταναλώνεται ολόκληρη και άρα είναι αυτόματα πιο γευστική, χωρίς να χάνονται οι φυτικές ίνες ή άλλα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στον φλοιό της.

Πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, θεωρείται υπερτροφή που η κατανάλωσή της ρυθμίζει τη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος, βοηθά στο να νιώθουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα και έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από την καρδιαγγειακή νόσο και τον διαβήτη τύπου 2.

Όπως σίγουρα έχεις καταλάβει, τα poke bowls είναι η καλύτερη επιλογή για αυτή την περίοδο και αυτό είναι κάτι που θα το καταλάβεις με την πρώτη κιόλας μπουκιά. Τώρα, το μόνο που μένει είναι να τα δοκιμάσεις!

Θυμίζουμε ότι στα Wok In A Box το γευστικό παιχνίδι παίζεται σύμφωνα με τους δικούς σου γευστικούς κανόνες, γι’ αυτό… κλικ στο μενού και δημιουργήστε τον πιο λαχταριστό συνδυασμό!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ MENU

Sign up for our Newsletter:

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Opening Hours

Monday - Saturday 11:00 – 22:30
Sunday 17:30-22:30

Our Restaurants

Designed by