Chopsticks – Οδηγίες για Αρχάριους!

Inner

Λατρεύετε τις γεύσεις της ανατολής, αλλά τα chopsticks σάς κόβουν την όρεξη; Κακώς! Στην πραγματικότητα, η χρήση τους είναι πανεύκολη αν έχετε υπόψη μερικούς απλούς κανόνες και κάνετε λίγη εξάσκηση.

Πάρτε, λοιπόν, ένα φιλαράκι σας με το ίδιο μεράκι, παραγγείλετε #wokinabox στο σπίτι και εφαρμόστε τις παρακάτω απλούστατε οδηγίες:

  • Δοκιμάστε αρχικά με ξύλινα chopsticks τα οποία σας στέλνουμε με την παραγγελία σας, που είναι τα ευκολότερα λόγω της τριβής τους. Τα πλαστικά και τα μεταλλικά (αγαπητά στην Κορέα) είναι αρκετά πιο δύσκολα για αρχάριους.
  • Πιάστε το πρώτο chopstick όπως θα πιάνατε ένα μολύβι: περάστε το δηλαδή ανάμεσα στο μεσαίο δάχτυλο και τον αντίχειρα, έχοντας την πλατιά άκρη του chopstick ακουμπισμένη στην μαλακή περιοχή μεταξύ αντίχειρα και δείκτη, και τη στενή στην άκρη του παράμεσου, στηρίζοντάς την παράλληλα με την άκρη του μεσαίου δακτύλου. Αυτό θα είναι το σταθερό ξυλάκι, σε αντίθεση με το άλλο, το δεύτερο, που θα κινείται. Αν το κρατάτε σωστά, ο δείκτης σας θα πρέπει να είναι ελεύθερος.
  • Στη συνέχεια, πιάνετε το δεύτερο ξυλάκι με την άκρη του αντίχειρα και με τον δείκτη. Αυτό θα είναι το κινούμενο chopstick το οποίο θα ανοίγει και θα κλείνει για να γραπώνει τις μπουκιές σας.
  • Μην τα πιάνετε πολύ χαμηλά, γιατί θα τσαλαβουτάτε συνεχώς τα δάχτυλά σας στις σάλτσες! Κρατήστε τα από πιο ψηλά – έτσι θα δείξετε ότι το «έχετε» σε όσους σας παρατηρούν.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι άκρες είναι συμμετρικές – όταν συγκλίνουν, δηλαδή, τα ξυλάκια, ενώνονται στις «μύτες» τους.
  • Εξασκηθείτε λίγο, πιάνοντας την μπουκιά σε γωνία περίπου 45 μοιρών, και ξεκινώντας με σταθερές τροφές.
  • Μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας! Χρειάζεται λίγη υπομονή, αλλά σε λιγότερο από πέντε λεπτά θα το έχετε μάθει.

Αυτό ήταν! Δεν είναι τελικά και τόσο δύσκολο, έτσι δεν είναι; Σας έχουμε, όμως, κι ένα μπόνους…

 

Και Μερικοί Καλοί Τρόποι Κινέζικου Savoir Vivre ?

  • Μην τεμαχίζετε το φαγητό σας – προσβάλλετε τον σεφ, υπονοώντας πως δεν το έχει ήδη σερβίρει ιδανικά κομμένο.
  • Πιέστε το φαγητό μόνο όσο χρειάζεται για να μην πέσει! Αν το πιέζετε παραπάνω θα το διαλύσετε on air γεμίζοντας όλον τον τόπο!
  • Μην χώνετε τα ξυλάκια σας κάθετα στο ρύζι, καθώς κι αυτό θεωρείται προσβλητικό.
  • Μην προσφέρετε κάποια μπουκιά σε άλλους με τα chopsticks!
  • Ποτέ μην τα χρησιμοποιείτε ως οδοντογλυφίδα, ούτε και για να δείξετε κάτι, ιδίως κάποιον άνθρωπο.

 

Ώρα για λίγη γευστική προπόνηση τώρα, έτσι δεν είναι;