Ασιατική Κουζίνα: 4 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζεις!

H ασιατική κουζίνα είναι αναμφίβολα μια από τις πιο ιδιαίτερες παγκοσμίως και με μακρά παράδοση. Τι είναι, όμως, αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει;

Πιστοί στη φιλοσοφία του Wok In A Box, που συνδυάζει τα καλύτερα υλικά της άπω ανατολής με ένα ελεύθερο στιλ στο δικό σας #wokinabox, σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε τα 4 στοιχεία της ασιατικής κουζίνας που την κάνουν να ξεχωρίζει – και μας κάνουν να τη λατρεύουμε!

1. Ισορροπία 5 Γεύσεων

Η ασιατική κουζίνα βασίζεται στον ισορροπημένο συνδυασμό 5 βασικών γεύσεων: γλυκό,  ξινό, αλμυρό, πικρό και καυτερό. Η ισορροπία αυτών των γεύσεων αποτελεί μάλιστα τον βασικό στόχο όχι μόνο των μαγείρων της άπω ανατολής, αλλά και των παραδοσιακών της γιατρών.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, η αρμονία των πέντε γεύσεων μπορεί όχι μόνο να βελτιώσει την αίσθηση της γεύσης, αλλά και να προάγει την υγεία του σώματος, όντας ικανή να καταπολεμήσει ασθένειες και να επιταχύνει την αποκατάσταση των ιστών μετά από τραυματισμούς.

Wok in a box 45

2. Noodles Vs Ρύζι

Δεν νοείται ασιατική κουζίνα δίχως noodles και ρύζι. Στην άπω ανατολή, οι κάτοικοι των βόρειων περιοχών προτιμούν λίγο περισσότερο τα noodles και τα θεωρούν την κύρια βάση για τα γεύματά τους, γιατί το κλίμα τους είναι πιο ξηρό και κατάλληλο για την ανάπτυξη του σιταριού.

Αντίθετα, οι άνθρωποι του νότου χρησιμοποιούν συχνότερα το ρύζι, μιας και ο ζεστός, υγρός καιρός των δικών τους περιοχών ευνοεί την καλλιέργειά του σε πολύ μεγαλύτερη έκταση και ποσότητα. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που, ακόμη και τα noodles τους, είναι φτιαγμένα από ρύζι!

Wok in a box 41

3. Θρεπτική Αξία,  Υλικά και Πρώτες Ύλες

Η ασιατική κουζίνα δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κυριολεκτικά οτιδήποτε προσφέρει η φύση στην κουζίνα της – από πουλερικά και κάθε είδους θαλασσινά, έως λαχανικά, ρίζες, σπόρους, φύλλα λουλούδια, φύκια και μπαμπού! Σε κάποιες δε περιοχές της Κίνας, ακόμη και τα φίδια και ορισμένα έντομα είναι εκλεκτοί μεζέδες!

Ανεξάρτητα από το αν είσαι διατεθειμένος να δοκιμάσεις κάτι τόσο… εξωτικό, η τρομερή ποικιλία υλικών της ασιατικής κουζίνας είναι πιθανότατα το πιο εκπληκτικό, το πιο ξεχωριστό της συστατικό. Σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά υγιεινές τους τεχνικές μαγειρέματος, έχουν επίσης μάθει πώς να διατηρούν τόσο τις γεύσεις, όσο και τα θρεπτικά στοιχεία των συστατικών που χρησιμοποιούν. Εξάλλου, η ασιατική κουζίνα λατρεύει τα φρέσκα υλικά. Για τους λάτρεις της, η χρήση κατεψυγμένων ή επεξεργασμένων συστατικών είναι ιεροσυλία.

Wok in a box 86

4. Πολλοί Συμβολισμοί

Στην ασιατική κουζίνα, κάθε τροφή έχει συγκεκριμένο συμβολισμό, ανάλογα με το σχήμα, τα χρώματα, το όνομα αλλά και την ιστορία (ή τους θρύλους) τους. Πολλοί Ασιάτες επιλέγουν το μενού ή τον τρόπο με τον οποίο θα μαγειρέψουν συγκεκριμένα υλικά με βάση θρησκευτικές τους πεποιθήσεις ή δεισιδαιμονίες· για παράδειγμα, η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών κατά τη διάρκεια κάποιων γιορτών θεωρείται ότι εξασφαλίζει ευλογία ή καλή τύχη, τόσο για το άτομο όσο και για όλο το σπιτικό – π.χ. dumplings την Πρωτοχρονιά.

Η ασιατική κουζίνα είναι ένα μικρό σύμπαν που περιμένει να το εξερευνήσεις και να το ανακαλύψεις! Κάνε τη γεύση όχημά σου, κάνε κλικ στο μενού του Wok In a Box, προσάρμοσε τις γεύσεις στα μέτρα σου και κάνε την παραγγελία σου online!

ORDER ONLINE

               

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο :

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Ωράριο

Δευτέρα - Σάββατο 11:00 – 22:30
Κυριακή 17:30-22:30

Τα καταστήματα μας

Designed by