Poke Bowls: Η χαβανέζικη Δημιουργία που Έγινε η Νέα Λατρεία!

Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει μετά από έναν ομολογουμένως δύσκολο χειμώνα, το μυαλό μας σπάζει κάθε φραγμό και ταξιδεύει για… Χαβάη!

Κι αν το πορτοφόλι ή άλλα… εμπόδια δεν μας επιτρέπουν ένα γρήγορο ταξιδάκι στον Ειρηνικό, μπορούμε να ταξιδέψουμε σώμα και πνεύμα με ένα poke bowl - τη χαβανέζικη γευστική και απρόσμενα θρεπτική δημιουργία που έγινε λατρεία!

Τι γνωρίζετε για το φανταστικό αυτό πιάτο; Ανακαλύψτε τα… βασικά διαβάζοντας παρακάτω!

inner

Ιστορία & Καταγωγή

Το χαβανέζικο πιάτο poke ή poke bowl συνδυάζει στην παραδοσιακή του έκδοση φιλέτο από ωμό, αλατισμένο τόνο κομμένο σε κύβους (αυτό σημαίνει και η λέξη poke),  καρύδια kukui,  φύκια και άλλα φυτά της θάλασσας. Με τον καιρό το πιάτο εξελίχτηκε, αλλά βασικά του χαρακτηριστικά είναι πάντοτε ψάρι ή θαλασσινά και φρέσκα λαχανικά, σπόροι και φρούτα.

Δεν είναι γνωστό πότε και ποια ήταν αρχική μορφή του δροσερού αυτού εδέσματος, αλλά ξέρουμε ότι η παραδοσιακή του εκδοχή είχε ιστορία αιώνων προτού γίνει για πρώτη φορά γνωστή έξω από τα νησιά του Ειρηνικού, γύρω στα 1970. Από εκεί, κατέκτησε πριν από μόλις μια δεκαετία τις ΗΠΑ και σύντομα άρχισε να κερδίζει φανατικούς φίλους σε όλη την υφήλιο!

DSC08748

Υγιεινή Επιλογή με Τρομερή Θρεπτική Αξία

Τα poke bowls είναι από τα πιο υγιεινά πιάτα της ασιατικής κουζίνας: πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά από τον τόνο ή τον σολομό, περιέχουν έναν θησαυρό από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία από τα φρέσκα τους λαχανικά, ενώ είναι πολύ χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες.

Συμπέρασμα; Τα poke bowls είναι ιδανική επιλογή για λάτρεις της υγιεινής διατροφής και όσους έχουν λόγους να προσέχουν τη σιλουέτα τους!

DSC08664

Εργαστήρι... Γεύσεων!

Ένα από τα πιο γοητευτικά χαρακτηριστικά του poke bowl είναι η τρομερή του ποικιλία, η ικανότητά να… προσαρμόζεται στις επιθυμίες του κάθε ουρανίσκου και να μετατρέπεται σε ιδανικό εργαστήρι για γευστικούς πειραματισμούς!

Εσείς επιλέγετε τη σος, το ψάρι ή θαλασσινό και τα συνοδευτικά υλικά που προτιμάτε, κι έτσι δημιουργείτε ένα ολότελα δικό σας poke bowl, που μπορεί να περιλαμβάνει σολομό αντί για τόνο, γαρίδα, χταπόδι, σόγια σος, σησαμέλαιο, ρύζι, κινόα, κρεμμύδι, αγγούρι –ακόμη και τσίλι. Κι επειδή βάση του είναι θαλασσινά με φρέσκα λαχανικά, το poke bowl είναι επίσης ιδανική επιλογή και ως νηστήσιμο πιάτο.

Ναι, τα poke bowls είναι το πιο γρήγορο, γευστικό και οικονομικό μέσο για μια γρήγορη και αυθεντική εμπειρία από τα νησιά του Ειρηνικού! Έτοιμοι για… επιβίβαση;

DSC08612

Στο Wok In a Box ο σεφ είστε εσείς! Επιλέξτε τη βάση, τα υλικά και τις σος και δημιουργήστε το δικό σας poke bowl με βάση τις γεύσεις που ενθουσιάζουν τους δικούς σας γευστικούς κάλυκες!

Εξερευνήστε το μενού, πειραματιστείτε με νέες γεύσεις και συνδυασμούς υλικών και κάντε την παραγγελία σας online!

ORDER ONLINE

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο :

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Ωράριο

Δευτέρα - Σάββατο 11:00 – 22:30
Κυριακή 17:30-22:30

Τα καταστήματα μας

Designed by