4+1 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζεις για το Χαβιάρι Masago

Οκ, μας πρόδωσε ο τίτλος, αλλά αν άκουγες σκέτη τη λέξη Masago, τι θα σου ερχόταν στο μυαλό;

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι μάλλον δεν γνωρίζουν τι είναι το Masago – εκτός κι αν έχεις δοκιμάσει τα μοναδικά sushi tacos από τα Wok In a Box, οπότε γνωρίζεις πολύ καλά για πιο πράγμα μιλάμε!

Είτε έχεις απολαύσει τη μοναδική του γεύση, είστε είσαι από τους αδικημένους της ζωής και δεν είχες ακόμη αυτή την ευκαιρία, παρακάτω θα ανακαλύψεις 4+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το Masago!

inner

1. Τι Είναι το Masago

Το Masago είναι η ιαπωνική λέξη για τα αυγά του ψαριού καπελάνος (Mallotus villosus). Γι’ αυτό και συχνά αναφερόμαστε σε αυτό «λανθασμένα» ως χαβιάρι Masago (το χαβιάρι προέρχεται από άλλο είδος ψαριού).

Ο καπελάνος βρίσκεται σε μεγάλους αριθμούς στον βόρειο Ατλαντικό, τον βόρειο Ειρηνικό και τους Αρκτικούς ωκεανούς. Τα αυγά του έχουν ένα υπέροχο κεχριμπαρένιο χρώμα, ενώ είναι μικρότερα από αυτά άλλων ψαριών – με διάμετρο μόλις 1 χιλιοστού!

Το Masago είναι αγαπημένο υλικό της ιαπωνικής κουζίνας, τόσο για την εντυπωσιακή του εμφάνιση, όσο και για τη φανταστική του γεύση.

2. Τι Γεύση Έχει

Το Masago μοιάζει να κλείνει μέσα του τη γεύση του ωκεανού: αλμυρό, με έντονο άρωμα και γεύση ιωδίου, είναι ελαφρώς τραγανό και ταιριάζει τέλεια με ρύζι και λαχανικά.

3. Θρεπτική Αξία και Οφέλη για την Υγεία

Το Masago έχει λίγες θερμίδες (1,4 θερμίδες ανά γραμμάριο) μα είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά! Έχει άφθονα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη B12, D, μαγνήσιο και σελήνιο. Τα πολυακόρεστα λιπαρά του είναι πολύ ευεργετικά για την άμυνα του οργανισμού, την καρδιά, το ορμονικό μας σύστημα και τους πνεύμονες. Και παρότι προέρχεται από τα βάθη των ωκεανών, είναι πολύ χαμηλό σε υδράργυρο.

inner2

4. Πώς Χρησιμοποιείται

Το Masago χρησιμοποιείται συχνά ως γευστικό φινίρισμα και γαρνιτούρα σε sushi rolls και nigari, χαρίζοντάς τους έξτρα γεύση και τραγανότητα. Μπορεί, επίσης, να αναμειχθεί με ελαφριά κρέμα για μια φανταστική σως masago, που συνοδεύει τέλεια γιαπωνέζικα spaghetti noodles.

Το masago κλέβει τις εντυπώσεις και με το φανταστικό του χρώμα, γι’ αυτό και πολλοί σεφ γαρνίρουν με αυτό πιάτα με ψάρι, καθώς και για να δημιουργήσουν το εφέ της λάβας στα περίφημα Volcano Rolls!

5. Πρέπει να το Δοκιμάσεις

Δεν θέλει πολλή σκέψη: το masago είναι λιχουδιά της φύσης που πρέπει να δοκιμάσεις – και τα Wok In a Box σου την προσφέρουν σε 3 λαχταριστές εκδοχές sushi tacos με

  • Σολομό…
  • Γαρίδα…
  • ή τόνο!

Φρεσκομαγειρεμένα θαλασσινά και τραγανά tacos συνδυάζονται για μια ανεπανάληπτη έκρηξη γεύσης – με το masago να δίνει αυτήν έξτρα νότα που θα καταπλήξει τον ουρανίσκο σου! 

Για μια αυθεντικά ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία, κάντε τώρα την παραγγελία σας online!

ORDER ONLINE

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο :

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Ωράριο

Δευτέρα - Σάββατο 11:00 – 22:30
Κυριακή 17:30-22:30

Τα καταστήματα μας

Designed by