4+1 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζεις για τα Edamame

Όσοι τα γνωρίζουν, τα λατρεύουν. Όσοι δεν τα έχουν δοκιμάσει, είναι ώρα να τα μάθουν!

Τα φασόλια edamame είναι μια από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς λιχουδιές της ασιατικής κουζίνας. Χρησιμοποιούνται σε εκατοντάδες συνταγές ως συστατικό, συνοδευτικό αλλά και σκέτα ως σνακ, ενώ η ιδιαίτερη γεύση τους και η χαμηλή τους περιεκτικότητα σε θερμίδες τα κάνει φανταστική επιλογή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!  

Εσύ τι γνωρίζεις για τα edamame; Παρακάτω θα ανακαλύψεις 4+1 πράγματα για αυτά που θα σε πείσουν να τα δοκιμάσεις στην επόμενη παραγγελία σου στο Wok In a Box!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά…

inner

1. Τι Είναι τα Edamame

Τα edamame είναι οι καρποί που υπάρχουν μέσα στον λοβό της σόγιας! Επειδή μοιάζουν με τα κουκιά και τα φασόλια, θα ακούσετε συχνά να τα λένε «φασόλια edamame», αν και δεν έχουν σχέση με τη φασολιά. 

Δεν είναι, όμως, όλοι οι καρποί της σόγιας edamame! Τα edamame συλλέγονται σε συγκεκριμένο στάδιο ανάπτυξης – συγκεκριμένα όταν είναι ακόμη μικρά και τρυφερά, σε αντίθεση με τα «φασόλια» σόγιας, που συλλέγονται όταν είναι ώριμα.

Τα edamame έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο πράσινο χρώμα και πωλούνται είτε αποφλοιωμένα είτε μέσα στον λοβό τους για να παραμένουν τρυφερά.

2. Υψηλή Περιεκτικότητα σε Πρωτεΐνη

Στην ασιατική κουζίνα χρησιμοποιούνται παντού: σε σούπες, σαλάτες, πιάτα με νουντλς ή και σκέτα, ως σνακ, ενώ αποτελεί αγαπημένη επιλογή για vegans και χορτοφάγους, λόγω της μεγάλης τους περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη.

Μόλις 155 γραμμάρια edamame περιέχουν 18,5 γραμμάρια πρωτεΐνης. Ακόμη πιο εκπληκτικό (και σπάνιο για φυτική τροφή) είναι ότι αποτελούν πηγή ολικής πρωτεΐνης, δηλαδή περιέχουν όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα.

3. Πιθανότατα Μειώνουν τη Χοληστερόλη

Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, 47 γραμμάρια πρωτεΐνης σόγιας κάθε μέρα μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης κατά 9,3%, και ειδικά της LDL (της λεγόμενης «κακής») χοληστερόλης κατά 12,9%. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι 50 γραμμάρια πρωτεΐνης σόγιας κάθε μέρα μπορούν να μειώσουν την κακή χοληστερόλη κατά 3%.

Τα edamame είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Κ, στοιχεία που έχει διαπιστωθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και βελτιώνουν το λιπιδικό προφίλ του αίματος.

4. Δεν Αυξάνει το Σάκχαρο στο Αίμα

Τα edamame έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη – δηλαδή δεν αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό σημαίνει πως είναι ιδανική διατροφική επιλογή για άτομα που πάσχουν από διαβήτη, καθώς και για όσους ακολουθούν δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων.

5. Υψηλή Θρεπτική Αξία

Τα edamame είναι πραγματικός θησαυρός από θρεπτικά στοιχεία, όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνες (ιδιαίτερα Κ1, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη), μέταλλα (ιδίως σίδηρο και μαγγάνιο) και φυτικές ίνες. Καταναλώνοντας μόλις 155 γραμμάρια edamame θα έχετε προσφέρει στο σώμα σας το 52% της συνιστώμενης ημερήσιας κατανάλωσης βιταμίνης Κ και το 100% του φυλλικού οξέος!

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: υπέροχη γεύση, φανταστική υφή, μεγάλη θρεπτική αξία και μια έκρηξη υγείας για το σώμα σας… Case closed!

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να δοκιμάσεις για πρώτη φορά τα edamame; Απόλαυσέ τα ως συνοδευτικό, ή πρόσθεσέ τα σε ένα χορταστικό καλοκαιρινό poke bowl!

Ό,τι κι αν επιλέξεις, φρόντισε να μη λείπουν από την επόμενη online Wok In A Box παραγγελία σου!

ORDER ONLINE

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο :

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Ωράριο

Δευτέρα - Σάββατο 11:00 – 22:30
Κυριακή 17:30-22:30

Τα καταστήματα μας

Designed by