Let’s Taco ‘bout Tacos: Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζεις

Αν λατρεύεις τα tacos, τότε σίγουρα ξέρεις ήδη κάτι για τη διασημότερη μεξικανική λιχουδιά: ότι είναι τραγανή και πεντανόστιμη. Φυσικά, τα tacos δεν έχουν μόνο φανταστική γεύση.

Παρακάτω, θα ανακαλύψεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα tacos – πολλά από τα οποία πιθανότατα δεν έχεις ξανακούσει!

Μεγάλη Ιστορία

  • Μεγάλη Ιστορία…

Παρότι δεν υπάρχει ομοφωνία για το πότε δημιουργήθηκε το πρώτο taco, οι περισσότεροι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι πρωτοεμφανίστηκε μεταξύ του 1.000 και του 500 π.Χ. Αρχικά, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα κουτάλι που… μπορούσε να φαγωθεί κιόλας, αλλά έκτοτε έχει μετατραπεί στο πιο εμβληματικό πιάτο της μεξικανικής κουζίνας.

Να σημειωθεί ότι το όνομα taco εμφανίστηκε αρκετά αργότερα: η πρώτη καταγραμμένη αναφορά σε αυτό ανήκει στον 19ο αιώνα.

  • Το Μεγαλύτερο Taco που Φτιάχτηκε Ποτέ…

Το μεγαλύτερο taco της ιστορίας παρασκευάστηκε στις 20 Νοεμβρίου του 2011, στην πόλη Queretaro του Μεξικό. Είχε μήκος… 82 μέτρα και γέμιση τα περίφημα μεξικανικά carnitas.

  • Υπάρχει Γιορτή Αφιερωμένη στα Tacos 

Γνωρίζατε ότι υπάρχει εθνική γιορτή στο Μεξικό αφιερωμένη στην περίφημη αυτή λιχουδιά; Γιορτάζεται στις 31 Μαρτίου, ενώ υπάρχει αντίστοιχη γιορτή και στις ΗΠΑ στις 4 Οκτωβρίου. Ίσως θα έπρεπε να καθιερωθεί και στον τόπο μας...

inner

  • Taco Σημαίνει «Ελαφρύ Γεύμα»

Η λέξη taco ουσιαστικά σημαίνει «ελαφρύ γεύμα» - αν και ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να φάνε μόνο ένα!

  • Η Πρώτη Καντίνα με Tacos Εμφανίστηκε στη…

Η πρώτη καντίνα που σέρβιρε tacos στον κόσμο εμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη το 1966. Σύντομα τα περίφημα taco trucks κατέκλυσαν την Αμερική και την Ευρώπη!

  • Τα Tacos Κατέκτησαν τις ΗΠΑ και μετά… τον Κόσμο

Τα tacos βγήκαν για πρώτη φορά από το Μεξικό το 1905, μεταναστεύοντας μαζί με μεξικανούς εργάτες στην πόλη του San Antonio. Σε λιγότερο από 100 χρόνια έφτασαν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Κάθε Taco Θέλει την Ώρα του

Κάθε Taco Θέλει την Ώρα του

Οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν τα tacos οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αλλά ξέρατε ότι υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που θεωρείται η ιδανική για taco; Για παράδειγμα, σύμφωνα με τη μεξικανική παράδοση, τα antojitos τρώγονται το βράδυ, ενώ τα tacos με θαλασσινά το μεσημέρι.

Και μιας και μιλάμε για tacos με θαλασσινά, ρίξτε μια ματιά σε τρεις λαχταριστές προτάσεις από sushi tacos – το πιο φανταστικό γευστικό πάντρεμα ανατολής και δύσης, που μπορείτε να απολαύσετε σε λίγα μόνο λεπτά από το Wok In a Box!

  • Salmon Tacos

Ζουμερό φιλέτο σολομού, αβοκάντο, χαβιάρι Masago και τυρί Philadelphia συνδυάζονται φανταστικά με το poke sauce της επιλογής σου!

  • Prawn Tacos

Γευστικές γαρίδες με δροσερό ανανά, χαβιάρι Masago και sweet mayo! Η fusion κουζίνα στα καλύτερά της!  

  • Tuna Tacos

Εκλεκτό φιλέτο τόνου, εξωτικό μάνγκο, χαβιάρι Masago και ponzu sauce – ο τέλειος συνδυασμός γεύσης και θρεπτικής διατροφής.

Τώρα ξέρετε τα πάντα για τα αγαπημένα σας tacos!

Έτοιμοι για άλλο ένα ταξίδι στη γεύση; Επιλέξτε το sushi taco που σας έκανε κλικ και κάντε την παραγγελία σας online!

ORDER ONLINE

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο :

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Ωράριο

Δευτέρα - Σάββατο 11:00 – 22:30
Κυριακή 17:30-22:30

Τα καταστήματα μας

Designed by