3+1 Ενδιαφέροντα Πράγματα που ίσως Δεν Γνωρίζεις για τα Spring Rolls

Ο τίτλος τα λέει όλα: σε αυτό μας το άρθρο θα σας… σερβίρουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για ένα από τα πιο δημοφιλή συνοδευτικά ασιατικά πιάτα, τα spring rolls!

Τα spring rolls είναι πασίγνωστα για το χρυσαφένιο τους χρώμα, το πρακτικό κυλινδρικό τους σχήμα και τη φανταστική τους γεύση, με γέμιση από κάποιο είδος κρεατικού και λαχανικών.

Τα spring rolls είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αλλά και εμβληματικά πιάτα της ασιατικής κουζίνας – και είτε δεν τα έχετε δοκιμάσει ακόμα είτε τα λατρεύετε, πρέπει να ξέρετε ένα-δυο πράγματα για τη φανταστική αυτή λιχουδιά! 

1. Δεν είναι… Χθεσινά

Είναι βέβαιο πως τα spring rolls δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στην Κίνα, κι η καταγωγή τους χάνεται, κυριολεκτικά, στα βάθη των αιώνων.

Οι γνώστες της κινεζικής γαστρoνομίας έχουν ανακαλύψει τις πρώτες αναφορές στη διάσημη λιχουδιά στα χρόνια της δυναστείας Jin, που διήρκησε από το 265 μ.Χ. ώς το 420 μ.Χ. Φυσικά, τότε τα spring rolls έμοιαζαν κάπως διαφορετικά – περισσότερο σαν λεπτή τηγανίτα. Οι άνθρωποι τα έφτιαχναν για να γιορτάσουν τον ερχομό της άνοιξης.

Κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Ming, η μαγειρική τέχνη εξελίχτηκε και μία από τις πιο επιτυχημένες της καινοτομίες ήταν να δώσουν σε αυτές τις τηγανίτες το πασίγνωστο πλέον σήμερα κυλινδρικό τους σχήμα – μάλλον  για να είναι πιο εύκολα στο μαγείρεμα και το σερβίρισμα.

inner

2. Τι Συμβολίζουν;

Οι Κινέζοι λατρεύουν τους συμβολισμούς – ειδικά στο φαγητό και τη γαστρονομία. Τα πάντα έχουν πίσω τους έναν θρύλο, έναν συμβολισμό και ένα… αρκετά φιλοσοφημένο σκεπτικό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με μια θεωρία, το σχήμα των spring rolls δεν επινοήθηκε για την (προφανή) ευκολία στο μαγείρεμα και την κατανάλωση. Το χρυσαφένιο τους χρώμα και το κυλινδρικό σχήμα είναι σύμβολο πλούτου στην κινεζική κουλτούρα.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουν την τιμητική τους κατά τη διάρκεια της Γιορτής της Άνοιξης στην Κίνα, καθώς πιστεύεται πως όσοι τα τρώνε θα ευνοηθούν με πλούτη και ευημερία από την τύχη!

3. Ο Ορισμός της… Ποικιλίας!

Από τότε που τα spring rolls ξέφυγαν από τα σύνορα της γενέτειράς τους και εξαπλώθηκαν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η παραδοσιακή τους γέμιση έγινε αντικείμενο πολλών πειραματισμών. Κάθε χώρα και περιοχή σκέφτηκε να βάλει τη δική της… πινελιά, αλλάζοντας κάποιο από τα υλικά στη γέμιση του spring roll, για να ταιριάξει καλύτερα στις προτιμήσεις της τοπικής κουζίνας.

Για παράδειγμα, τα παραδοσιακά κινεζικά spring rolls συνήθως έχουν γέμιση από λαχανικά. Αντίθετα, στις Φιλιππίνες και την Ινδονησία πρόσθεσαν το χοιρινό ως κύριο υλικό, καθώς και σως από ανανά, διατηρώντας όμως το κλασικό σχήμα και την τραγανότητα. Οι Ταϊλανδοί, από την άλλη, δοκίμασαν να αλλάξουν ακόμη περισσότερα: αντί για τηγανητά, τα απολαμβάνουν ωμά, τυλιγμένα σε λεπτό ρυζόχαρτο με σως φιστικιού. Οι Βιετναμέζοι πάλι ήταν οι πρώτοι που έφτιαξαν spring rolls με γέμιση από θαλασσινά.

4. Προσαρμοσμένα στο Δικό σου… Γούστο!

Κι επειδή η Fusion κουζίνα είναι η ειδικότητά μας στο Wok In A Box, στο μενού μας μπορείτε να βρείτε λαχταριστά spring rolls σε διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με τις προτιμήσεις και το γευστικό σας… γούστο!

  • Spring rolls με πεντανόστιμο χοιρινό
  • Spring rolls με τρυφερή πάπια
  • Spring rolls με φρέσκα λαχανικά

… με την αγαπημένη σας sauce, τραγανά και χρυσαφένια, φτάνουν στην πόρτα σας σε λίγα μόνο λεπτά! 

Ανακαλύψτε το ανανεωμένο μας μενού και κάντε την παραγγελία σας online!

ORDER ONLINE

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο :

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Ωράριο

Δευτέρα - Σάββατο 11:00 – 22:30
Κυριακή 17:30-22:30

Τα καταστήματα μας

Designed by