2022 - Η χρονιά της Τίγρης Σύμφωνα με το Κινεζικό Ημερολόγιο

Σύμφωνα με το Κινεζικό Ημερολόγιο, από την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου του 2022, ξεκινά η Χρονιά της Τίγρης!

Η ασιατική κουζίνα είναι επηρεασμένη πάρα πολύ από τις παραδοσιακές κινεζικές αντιλήψεις και παραδόσεις, και μιας και λατρεύετε τις κινεζικές λιχουδιές, θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες τις παρακάτω πληροφορίες…

inner

  • Και Γιατί του Τίγρη;

Γιατί κάθε χρονιά παίρνει το όνομά της με βάση τον κινεζικό ζωδιακό κύκλο. Στην κινεζική παράδοση, χρησιμοποιούνται 12 διαφορετικά ζώα για τον συμβολισμό και την ονομασία κάθε έτους.

Τα ζώα αυτά είναι ο αρουραίος, το βόδι, η τίγρης, ο λαγός, ο δράκος, το φίδι, το άλογο, η κατσίκα, η μαϊμού, ο κόκκορας, ο σκύλος και το γουρούνι. Καθένα απ’ αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα οποία υποτίθεται ότι «περνά» με κάποιον τρόπο στα άτομα που γεννιούνται στη χρονιά του, επηρεάζοντας παράλληλα με κάποιον μυστηριώδη τρόπο και τα γεγονότα του έτους.

Το 2022, λοιπόν, κυριαρχεί το ζώδιο του Τίγρη και έτσι η χρονιά παίρνει από εκείνο το όνομά της. Επίσημα, ξεκινά την 1η του Φλεβάρη και διαρκεί ως τις 21 Ιανουαρίου του 2023.

Άλλες σχετικά πρόσφατες χρονιές του Τίγρη ήταν το 1938, το 1950, το 1962, το 1974, το 1986, το 1998 και το 2010.

  • Παραδόσεις & Πεποιθήσεις

Οι άνθρωποι που γεννιούνται στη χρονιά του Τίγρη πιστεύεται ότι είναι θαρραλέοι, ανταγωνιστικοί, μαχητικοί, απρόβλεπτοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση.

Από την άλλη, οι Κινέζοι πιστεύουν ότι η χρονιά του Τίγρη είναι γενικά κακότυχη για όσους έχουν γεννηθεί σε αντίστοιχο έτος, και καλότυχη για τους υπόλοιπους.

  • Η Σημασία της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς

Για τους Κινέζους, η Πρωτοχρονιά είναι σπουδαία εθνική γιορτή, για την οποία σταματούν κάθε εργασία για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις κρατούν 16 μέρες.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, οι Κινέζοι στολίζουν τα σπίτια τους με πανέμορφα λευκά, κόκκινα και ροζ άνθη, που συμβολίζουν το κουράγιο και την ελπίδα. Βάφουν, επίσης, τα σπίτια τους και αγοράζουν νέα (συνήθως κόκκινα) ρούχα, ειδικά για την περίσταση.

Το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, όλη η οικογένεια συσκεντρώνεται για να γιορτάσει με ένα παραδοσιακό γεύμα. Ανήμερα της γιορτής, επισκέπτονται συγγενείς και δίνουν χρήματα ως δώρο σε παιδιά, κλεισμένα σε μικρούς κόκκινους φακέλους.

Υπάρχουν, φυσικά, δεκάδες άλλα έθιμα που σχετίζονται με τη γιορτή, όπως τα περίφημα πυροτεχνήματα και ο διάσημος χορός του δράκου. Υπάρχουν, όμως, και πολλές πεποιθήσεις, αρκετές από τις οποίες προκαλούν απορία: για παράδειγμα, πολλοί πιστεύουν ότι η σκούπα του σπιτιού πρέπει να παραμείνει κρυμμένη κατά τη διάρκεια της γιορτής, και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κάποιος να κουρευτεί! Αναμφίβολα αυτές οι παραδόσεις έχουν κάποια ιστορική και θρησκευτική σημασία που χάνεται στα βάθη των αιώνων και διατηρούν τώρα πια μια συναισθηματική περισσότερο αξία. 

Όλη αυτή η κουβέντα, όμως, για τον πλούσιο κιζενικό πολιτισμό μάς άνοιξε λίγο την όρεξη για κάποια… ανατολίτικη λιχουδιά! Τι θα λέγατε για ένα γιορταστικό γεύμα – έστω και λίγο νωρίτερα;

Δείτε τώρα το ανανεωμένο μενού του Wok In A Box και κάντε την παραγγελία σας online!

ORDER ONLINE

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο :

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Ωράριο

Δευτέρα - Σάββατο 11:00 – 22:30
Κυριακή 17:30-22:30

Τα καταστήματα μας

Designed by