Τι τρώνε τα Χριστούγεννα σε 13 Χώρες του κόσμου

Οι μέρες των Χριστουγέννων βρίσκει τους περισσότερους από εμάς γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι, γεμάτο γιορτινά εδέσματα και λιχουδιές. Και στον τόπο μας, λίγο ως πολύ, προτιμούμε συγκεκριμένα πιάτα και υλικά για το γιορτινό γεύμα.

Τι γίνεται, όμως, σε άλλα μέρη του κόσμου; Τα Χριστούγεννα έχουν γίνει πλέον δημοφιλής γιορτή σε όλο τον κόσμο – ακόμη και σε χώρες στις οποίες ο χριστιανισμός δεν είναι κυρίαρχη θρησκεία.

Σε αυτό μας το άρθρο, λέμε να σας πάμε ένα σύντομο γευστικό ταξίδι! Ανακαλύψτε τι συνηθίζουν να τρώνε τα Χριστούγεννα σε 13 χώρες του κόσμου!

inner

Τσεχία

Στην Τσεχία, τα Χριστούγεννα τρώνε ψάρι – συγκεκριμένα τηγανητό κυπρίνο! Μόνο που… τον αγοράζουν ζωντανό μια βδομάδα πριν και τον κρατούν στην μπανιέρα του σπιτιού ως την παραμονή, για να τον φάνε φρέσκο στο γιορτινό τραπέζι! Η συνήθεια αυτή επιτρέπει επίσης στο εσωτερικό του ψαριού να αποβάλει τα λασπόνερα του ποταμού στον οποίο ζούσε.

Ιταλία

Κάθε περιοχή της Ιταλίας έχει το δικό της παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο πιάτο, αλλά την παραμονή οι περισσότεροι Ιταλοί απολαμβάνουν το «Συμπόσιο των Επτά Ψαριών», ένα μενού από επτά πιάτα με παστό μπακαλιάρο, καλαμαράκια, γαρίδες, μύδια και άλλα θαλασσινά.

Γερμανία

Στη Γερμανία πάλι, τρώνε ένα ειδικό κέικ με φρούτα, το οποίο έχει σχήμα καμπούρας, για να θυμίζει τα υποζύγια που μετέφεραν τους μάγους στον νεογέννητο Ιησού. Το συνδυάζουν μάλιστα με ένα ειδικό κρασί, το περίφημο Gluehwein, που πίνεται ζεστό.

Βουλγαρία

Πολλοί Βούλγαροι νηστεύουν πριν τα Χριστούγεννα, επομένως ανήμερα της γιορτής απολαμβάνουν γεμιστά λαχανικά, σούπες και κέικ.

Φίτζι

Στα εξωτικά Φίτζι, οι ντόπιοι δειπνούν με ψάρι τυλιγμένο σε φύλλα μπανανιάς, γεμιστό κοτόπουλο και χοιρινό ψημένο στον παραδοσιακό τους λίθινο φούρνο.

iStock 1185468443

Ηνωμένο Βασίλειο

Στο Ηνωμένο Βασίλειο τρώνε ένα ειδικό γλυκό, το οποίο περιχύνουν με μπράντι και του βάζουν φωτιά!

Γαλλία

Στη Γαλλία, τα Χριστούγεννα συνηθίζονται τα θαλασσινά, κυρίως αστακός και στρείδια, αλλά και το περίφημο φουά γκρα.

Σουηδία

Στη Σουηδία, μια πουτίγκα από ρύζι, γνωστή ως Risgrynsgröt, είναι το παραδοσιακό έδεσμα των Χριστουγέννων. Στο εσωτερικό του, υπάρχει ένα αμύγδαλο. Όποιος το βρει στο κομμάτι του θεωρείται ότι θα έχει ιδιαίτερη τύχη την επόμενη χρονιά.

Κόστα Ρίκα

Στην Κόστα Ρίκα, τρώνε χοιρινά tamales τα Χριστούγεννα, μαγειρεμένα με παραδοσιακές συνταγές με ιστορία αιώνων.

Αιθιοπία

Στην Αιθιοπία πάλι, συνηθίζεται το doro wat, ένα ραγού από κοτόπουλο που σερβίρεται με φέτες ψωμί – και τρώγεται με τα χέρια!

iStock 867277392

Αυστραλία

Στη Νότια Αφρική, τα Χριστούγεννα είναι καλοκαίρι! Οπότε οι περισσότεροι Αυστραλοί τα γιορτάζουν με υπαίθρια μπάρμπεκιου, στα οποία ψήνουν κομμάτια από αρνί, γαλοπούλα και χοιρινό. Λατρεύουν, επίσης, τις ψητές γαρίδες!

Ινδία

Όσοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στην Ινδία, τρώνε το παραδοσιακό Biryani, το οποίο συνήθως ολοκληρώνουν με kheer, μια γλυκιά πουτίγκα με γάλα.

Αργεντινή

Τέλος, στην Αργεντινή, οι ντόπιοι συνήθως δειπνούν με Vitel Toné – μοσχαράκι με σάλτσα τόνου. Συχνά, στο γιορτινό τραπέζι υπάρχει επίσης γαλοπούλα, χοιρινό και άφθονο ψωμί.

Μετά από όλα αυτά τα… ορεκτικά, φτάνουμε σε ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα: η καλύτερη γιορτή για τον ουρανίσκο μας, είναι η ποικιλία!

Μπορεί το γιορτινό τραπέζι να είναι γεμάτο με τις καθιερωμένες επιλογές, αλλά φέτος είναι μια καλή ευκαιρία να σπάσετε τη ρουτίνα και να δοκιμάσετε φανταστικά πιάτα της ανατολής – με την υπογραφή γεύσης των Wok In A Box!

Δημιουργήστε τη δική σας παράδοση!

Δείτε το ανανεωμένο μας μενού και κάντε την παραγγελία σας online!

ORDER ONLINE

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο :

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Ωράριο

Δευτέρα - Σάββατο 11:00 – 22:30
Κυριακή 17:30-22:30

Τα καταστήματα μας

Designed by