5 +1 Καταπληκτικές Sauce για τα Noodles σας

Οκ, το παραδεχόμαστε: είμαστε λάτρεις των σως. Λατρεύουμε τις γεύσεις και τα αρώματά τους. Πάνω από όλα, λατρεύουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να απογειώσουν μια γευστική εμπειρία με μερικές στάλες από το φανταστικό τους μείγμα. 

Κι επειδή το συγκεκριμένο θέμα μάς ενθουσιάζει, σκεφτήκαμε να μοιραστούμε μαζί σου 5 + 1 φανταστικές σως που θα κάνουν το επόμενο noodles πιάτο σου ένα ανεπανάληπτο ταξίδι γεύσης 

1. Teriyaki sauce 

inner 02

Η εμβληματική σως της ιαπωνικής κουζίνας μετρά ήδη 400 και πλέον χρόνια ιστορίας, έχοντας γίνει πια μια από τις πιο πολυαγαπημένες σως της ανατολής. 

Απλή στη σύνθεση, μα με πολύ φινετσάτη και ιδιαίτερη γεύση, συνδυάζει γλυκά και αλμυρά στοιχεία, με κύρια συστατικά τη σάλτσα σόγιας, το περίφημο σάκε, το μίριν (ποτό από ρύζι) και λίγη ζάχαρη. Δένει τέλεια με νούντλς κάθε είδους, με ψητά θαλασσινά και κρέατα, καθώς και με λαχανικά και τόφου, για όσους ακολουθούν vegetarian διατροφή 

2. Hoisin sauce 

Ένα από τα πολυτιμότερα δώρα της κινεζικής κουζίνας στη γαστρονομία, η Hoisin sauce είναι πολύ πιο περίπλοκη παρασκευή από την Teriyaki: από πουρέ φασολιών σόγιας (ή από κάποια άλλη πηγή άμυλου, όπως ρύζι ή σιτάρι), που συνδυάζεται με νερό, σόγια, λευκό ξύδι, σπόρους σουσαμιού, κόκκινες πιπεριές τσίλι, αλάτι, καστανή ζάχαρη, σκόρδο και μερικά ακόμη συστατικά. 

Αυτή, ωστόσο, είναι μόνο μία από τις δεκάδες παραλλαγές της – κι είναι ακριβώς αυτή η ποικιλία των υλικών της που την έχει κάνει αγαπημένο dipping sauce και συνοδευτικό για νουντλς με κρέας, όπως χοιρινό και κοτόπουλο.  

3. Black Bean sauce  

inner 03

Άλλη μια αγαπημένη συνταγή της κινεζικής κουζίνας, η Black Bean sauce φτιάχνεται από φασόλια σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση και έχουν διατηρηθεί  με αλάτι, αφήνοντας έτσι μια πολύ ξεχωριστή αλμυρή επίγευση. Έχει επίσης μπόλικο σκόρδο, που του χαρίζει ακόμη πιο μεστή και… πιπεράτη γεύση στα θαλασσινά και τα πιάτα με κοτόπουλο που συνοδεύει συνήθως. 

 

4. Satay sauce  

Η Satay sauce φτιάχνεται από φυστικοβούτυρο, σάλτσα σόγιας,  νιφάδες τσίλι, γάλα καρύδας, καστανή ζάχαρη, αλεσμένο κόλιανδρο και διάφορα αρωματικά. Συνδυάζει γλυκύτητα μια αλμυρή σπιρτάδα και για αυτό ταιριάζει τέλεια με βοδινό, χοιρινό και φρέσκα λαχανικά!

 

5. Sweet chilli sauce 

inner 01

Γνωστή και ως Thai Sweet Chili Sauce ή Asian Sweet Chili Sauce, η συγκεκριμένη σάλτσα είναι μια πραγματική έκρηξης γεύσης για τον ουρανίσκο, παντρεύοντας το γλυκό με το αλμυρό και το πικάντικο. Το μυστικό της είναι στον συνδυασμό κόκκινου τσίλι, σκόρδου, τζίντζερ, ζάχαρης και ξυδιούΕίναι φανταστική dipping sauce για wontons και Spring rolls, καθώς και για νουντλς με κοτόπουλο, σολομό, γαρίδες και λαχανικά. 

 

6. Oyster sauce  

Παρότι παρασκευάζεται από καραμελωμένο χυμό στρειδιών, η Oyster sauce δεν θυμίζει θαλασσινή λιχουδιά στον ουρανίσκο: η γλύκα της σπάει πολύ διακριτικά από μια αλμυρή επίγευση. Η ένταση των υλικών της χρειάζονται λίγες μόνο σταγόνες για να απογειώσουν τη γεύση οποιουδήποτε πιάτου με νουντλς, ειδικά όταν συνδυάζεται με γαρίδες.

inner 04

Τώρα ξέρεις γιατί λατρεύουμε τις σως στα Wok In a Box… Ή μάλλον χρειάζεται και κάτι ακόμη για να πειστείς τελείως…

Διάλεξε μια σως που δεν την έχεις δοκιμάσει ακόμα, συνδύασέ τη με το αγαπημένο σου πιάτο με νουντλς από το μενού μας και κάνε την παραγγελία σου online! 

 

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο :

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Ωράριο

Δευτέρα - Σάββατο 11:00 – 22:30
Κυριακή 17:30-22:30

Τα καταστήματα μας

Designed by