Γαλα Καρυδας και Ασιατικα Πιατα: ο Απολυτος Συνδυασμος

Inner 1.

Το γάλα καρύδας ήταν για πολλούς άγνωστο υλικό πριν από λίγα μόλις χρόνια. Σήμερα, όμως, τα οφέλη του για τον οργανισμό, η ιδιαίτερη γεύση και η δροσιά του έχουν κατακτήσει κουζίνες και καρδιές, με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να το χρησιμοποιούν σε συνταγές και στην καθημερινή τους διατροφή. 

Χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες, δίχως λακτόζη και πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και ασβέστιο, το γάλα καρύδας είναι αγαπημένο υλικό και στο μενού του Wok In a Box, απογειώνοντας γευστικά διάφορα ασιατικά πιάτα! 

Παρακάτω, παρουσιάζουμε τα είδη γάλακτος καρύδας που χρησιμοποιούμε και τα πιάτα της ανατολής με τα οποία ταιριάζουν καλύτερα – όλα, φυσικά, διαθέσιμα στο μενού του Wok in a Box

 

Γάλα ή… Γάλατα Καρύδας;

Λίγοι ξέρουν ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα 2 είδη γάλακτος καρύδας: 

  • Το παχύρρευστο γάλα καρύδας (συσκευασμένο σε κονσέρβα ή μικρό κουτί). Χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική
  • Το υδαρές γάλα καρύδας, που δεν είναι τόσο πηχτό και χρησιμοποιείται κυρίως ως υποκατάστατο ζωικού γάλακτος.

Πώς παράγεται; Η σάρκα της καρύδας ψιλοκόβεται και στη συνέχεια σιγοβράζει σε νερό σε σταθερή θερμοκρασία για αρκετή ώρα. Το μείγμα στη συνέχεια σουρώνεται, ώστε να αφαιρεθούν τα υπολείμματα της ψίχας, ενώ το υγρό που απομένει διαχωρίζεται: το πιο πηχτό τμήμα του που μένει στην επιφάνεια γίνεται παχύρευστο γάλα καρύδας, ενώ το ελαφρύτερο κάτω τμήμα γίνεται υδαρές γάλα καρύδας. 

Συνήθως το παχύρρευστο γάλα καρύδας έχει 17% περιεκτικότητα σε λιπαρά. Γι’ αυτό και αποτελεί ιδανικό συστατικό για σάλτσες και σούπες. Η δροσερή του γεύση συμπληρώνει μοναδικά πικάντικα πιάτα με έντονα μπαχαρικά, όπως το κάρι, καθώς και πιάτα με κοτόπουλο και θαλασσινά

Το υδαρές γάλα καρύδας έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και χρησιμοποιείται σκέτο ως δροσιστικό ρόφημα, ως συμπλήρωμα για τον καφέ, καθώς και για δημητριακά, milkshakes και smoothies. 

Και η Κρέμα Καρύδας; 

Η κρέμα καρύδας έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε νερό και υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά (20-24%) από ό,τι το παχύρευστο γάλα καρύδας, ενώ παράγεται με την ίδια περίπου διαδικασία. Αποτελείται από τα πιο λιπαρά υπολείμματα της ψίχας, που απομονώνονται και διαμορφώνονται σε μια πλούσια κρέμα, που είναι ιδανική για χρήση τόσο σε αλμυρά όσο και σε γλυκά πιάτα. 

 

Μοναδικές Προτάσεις στο Wok in a Box

  • Noodles & Rice με Coconut Curry Sauce  

Inner 1.

Ο συνδυασμός κάρι και γάλακτος καρύδας συνδυάζει τον δυναμισμό του πιο αγαπημένου μπαχαρικού της ανατολής με τη δροσιά και την εξωτική γεύση ενός τροπικού φρούτου. Δένει τέλεια τόσο με νουντλς όσο και με το ρύζι, που με τη πιο διακριτική τους γεύση και την απολαυστική του υφή αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τα αρώματα και τις γευστικές νότες της σάλτσας.  

  • Vegetable, Chicken and Prawns Soup με Γάλα Καρύδας 

Inner

Όπως είπαμε, το γάλα καρύδας συνδυάζεται μοναδικά με σούπες, χαρίζοντάς τους πιο πλούσια υφή αλλά και πιο έντονες αντιθέσεις! Σας προτείνουμε, λοιπόν, να το δοκιμάσετε με τη σούπα λαχανικών, κοτόπουλου ή γαρίδας που προσφέρουμε στο μενού μας.  

  • Coconut Rice Salad  

Inner 1

Έτοιμοι για μια έκρηξη γεύσης με ορισμένα από τα πιο θρεπτικά υλικά της ασιατικής κουζίνας; Ρύζι τζάσμιν με γάλα καρύδας, κόκκινο λάχανο, καρότα, κόκκινο κρεμμύδι και κόκκινες πιπεριές, γαρνιρισμένα με κόλιανδρο και φιστίκια και σως φιστικοβούτυρου, μέλι, ξίδι ρυζιού και σησαμέλαιο… In other words, Coconut Rice Salad από το Wok In a Box

Ανακαλύψτε νέες μοναδικές γευστικές συγκινήσεις, δοκιμάζοντας λιχουδιές της ανατολής σε δημιουργικές παραλλαγές του Wok In a Box!  

Εξερευνήστε το μενού και κάντε την παραγγελία σας online

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο :

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Ωράριο

Δευτέρα - Σάββατο 11:00 – 22:30
Κυριακή 17:30-22:30

Τα καταστήματα μας

Designed by