Edamame: 3+1 Εκπληκτικά Οφέλη για την Υγεία Σας

Edamame

Τα φασόλια σόγιας είναι αυτή τη στιγμή μια από τις δημοφιλέστερες και πλέον προσαρμοστικές καλλιέργειες παγκοσμίως. Μετά από σχετική επεξεργασία, μετατρέπονται σε πλήθος εδώδιμων προϊόντων, πλούσιων σε πρωτεΐνη, όπως το τόφου, το σογιέλαιο, η σος σόγιας, το μίσο, το νάτο και το τέμπε.

Τα φασόλια σόγιας μπορούν επίσης να φαγωθούν ολόκληρα, ιδιαίτερα προτού ωριμάσουν, οπότε κι είναι γνωστά ως ενταμάμε. Τα ενταμάμε έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στις χώρες της δύσης, όπου καταναλώνονται κυρίως ως σνακ.

Αν δεν τα έχετε δοκιμάσει, ή αν τα έχετε ήδη απολαύσει αλλά ξέρετε ελάχιστα για αυτά, σίγουρα θα βρείτε ενδιαφέρουσες τις παρακάτω πληροφορίες.

Τι Ακριβώς είναι τα Edamame

Τι Ακριβώς είναι τα Edamame;

Τα ενταμάμε είναι, ουσιαστικά, φασόλια σόγιας που δεν έχουν ωριμάσει. Είναι πράσινα και διαφέρουν στο χρώμα από τα ώριμα, που συνήθως έχουν ανοιχτόχρωμο καφέ χρώμα.

Συχνά, τα ενταμάμε πωλούνται κλεισμένα στο περικάρπιό τους, που δεν πρέπει φυσικά να τρώγεται. Εννοείται, φυσικά, ότι μπορείτε να τα βρείτε και καθαρισμένα.

Επειδή πωλούνται συνήθως κατεψυγμένα, μπορείτε εύκολα να τα θερμάνετε μέσω βρασμού, στον ατμό, στο τηγάνι ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Στην παραδοσιακή τους έκδοση, προστίθενται αλατισμένα σε σούπα, σε βραστά, σαλάτες και πιάτα με νουντλς – καθώς επίσης και σκέτα με σνακ.

Υψηλή Περιεκτικότητα σε Πρωτεΐνες

Η επαρκής κατανάλωση πρωτεϊνών είναι ουσιώδης για τον οργανισμό, γεγονός που συχνά αποτελεί πρόβλημα για τους χορτοφάγους και τους vegan.

Τα ενταμάμε μπορούν να γίνουν ο καλύτερός σας σύμμαχος για μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, καθώς μόλις 155 γραμμάτια ενταμάμε περιέχουν 18,5 γραμμάρια πρωτεϊνών!

Πλούσια σε Βιταμίνες και Μεταλλικά Στοιχεία

Τα ενταμάμε έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, όπως και σε φυτικές ίνες. Είναι ενδιαφέρον πως τα ενταμάμε περιέχουν περισσότερη βιταμίνη Κ από τα ώριμα φασόλια σόγιας. Μόλις 155 γραμμάρια είναι αρκετά για να σας δώσουν το 52% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης Κ, καθώς και το 100% του φυλλικού οξέος.

Δεν Αυξάνουν τα Επίπεδα Σακχάρου στο Αίμα

Όσοι καταναλώνουν σε τακτική βάση μεγάλες ποσότητες εύπεπτων υδατανθράκων, όπως η ζάχαρη, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο κάποια χρόνιας ασθένειας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η γρήγορη πέψη κι η απορρόφηση υδατανθράκων εκτοξεύει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, προκαλώντας τη γνωστή σε όλους μας υπεργλυκαιμία.

Αντίθετα, τα ενταμάμε δεν ανεβάζουν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, ιδιαίτερα σε σχέση με την αντίστοιχη περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες και λιπαρά. Επίσης, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη – μία τιμή που μετρά την επίδραση μιας συγκεκριμένης τροφής στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Αυτό κάνει τα ενταμάμε κατάλληλα για άτομα με διαβήτη. Αποτελούν επίσης εξαίρετο συμπλήρωμα σε δίαιτες που είναι χαμηλές σε υδατάνθρακες.

Τα ενταμάμε συνδυάζουν εκπληκτική γεύση και πολλαπλά οφέλη για την υγεία! Μήπως έχει έρθει η ώρα να τα απολαύσετε; Ανακαλύψτε τα στο ανανεωμένο μενού του Wok in a Box!

Δες το Μενου

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο :

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Ωράριο

Δευτέρα - Σάββατο 11:00 – 22:30
Κυριακή 17:30-22:30

Τα καταστήματα μας

Designed by