Wakame Salad: 7 Οφέλη για την Υγεία που θα σας Ξαφνιάσουν!

Το Wakame, το περίφημο εδώδιμο φύκι της ανατολής, αποτελεί αγαπημένη λιχουδιά για τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας.

Πράγματι, το wakame χαρίζει σε διάφορα ασιατικά πιάτα, όπως σούπες και σαλάτες, μια πολύ ιδιαίτερη γεύση, ενώ παράλληλα είναι χαμηλό σε θερμίδες και πολύ πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, που είναι απαραίτητα για την υγεία και την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Παρακάτω, θα ανακαλύψετε 8 από τα πιο σημαντικά οφέλη μιας χορταστικής σαλάτας wakame για τον οργανισμό σας!

Μεγάλη Περιεκτικότητα Θρεπτικά Στοιχεία

  1. Μεγάλη Περιεκτικότητα σε Θρεπτικά Στοιχεία

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το Wakame έχει ελάχιστες θερμίδες αλλά πλούτο θρεπτικών συστατικών, όπως το ιώδιο, το μαγνήσιο, το φολικό οξύ και το ασβέστιο.  

 

  1. Ιδανικά για την Κατάλληλη Λειτουργία του Θυρεοειδή

Το wakame περιέχει περίπου 42 mcg ιωδίου ανά γραμμάριο, που αντιστοιχεί περίπου στο 28% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης.

Το ιώδιο είναι απαραίτητο μεταλλικό στοιχείο για την εύρυθμη παραγωγή και διαχείριση των θυρεοειδικών ορμονών, που έχουν εξαιρετική σημασία για την ανάπτυξη του οργανισμού, τον μεταβολισμό, τη σύνθεση πρωτεϊνών και την κυτταρική αποκατάσταση.

Αντίθετα, η έλλειψη ιωδίου μπορεί να συμβάλλει σε διαταραχές στη λειτουργία του συγκεκριμένου αδένα, με δυσάρεστα αποτελέσματα για τη σωματική και την ψυχική μας υγεία.

 

  1. Μειώνουν τον Κίνδυνο Εμφάνισης Αρτηριακής Πίεσης και Καρδιακής Νόσου

Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, η κατανάλωση wakame μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, μειώνοντας κατά συνέπεια τον κίνδυνο εκδήλωσης κάποιας καρδιαγγειακής νόσου.

 

  1. Μειώνουν τα Επίπεδα Χοληστερόλης

Από ό,τι φαίνεται η καρδιά σας έχει πολλούς λόγους να αγαπήσει τα wakame! Ένα από τα πιθανά τους οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό περιλαμβάνει τη μείωση της χοληστερόλης και, κατά συνέπεια, την προστασία της υγείας της καρδιάς.

Για παράδειγμα, μια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα φύκια wakame μείωσαν τα επίπεδα κακής χοληστερόλης σε αρουραίους μέσα από την καθημερινή τους διατροφή. Παρότι δεν υπάρχουν μελέτες που να επιβεβαιώνουν αντίστοιχα πορίσματα και σε ανθρώπους, πολλοί επιστήμονες εικάζουν ότι πράγματι τα wakame μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα.

 

  1. Ίσως Έχουν Αντικαρκινική Δράση

Παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη πλήρως, είναι αρκετά πιθανό τα wakame να έχουν αντικαρκινική δράση.

Σύμφωνα με μία μελέτη, τα wakame έχουν την ικανότητα να αναστέλλουν την αναπαραγωγή καρκινικών κυττάρων σε ορισμένους οργανισμούς, ιδιαίτερα σε διάφορα τμήματα του πεπτικού συστήματος.

 

  1. Πιθανόν Μειώνουν τα Επίπεδα Σακχάρου στο Αίμα

Ορισμένοι ερευνητές παρατήρησαν πως η κατανάλωση wakame μπορεί να συμβάλει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να βελτιώσουν τα επίπεδα αντοχής στην ινσουλίνη σε ασθενείς με διαβήτη, ενισχύοντας έτσι το σύνολο της υγείας του οργανισμού – κι αυτό με μόλις 48 γραμμάρια wakame την ημέρα! 

 

  1. Πιθανόν Συμβάλλουν στην Απώλεια Βάρους

Τέλος, αν ψάχνετε τρόπους να χάσετε μερικά περιττά κιλά, τα wakame μπορούν να γίνουν ο καλύτερος και ο πιο γευστικός σας σύμμαχος.

Εκτός της υψηλής τους περιεκτικότητας σε θρεπτικά στοιχεία, τα wakame ενισχύουν τη λειτουργία του μεταβολισμού, συμβάλλοντας σε κατάλληλες καύσεις και απώλεια βάρους. Το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί σε διάφορες μελέτες σε αρουραίους, ο οργανισμός των οποίων, ως γνωστό, αντιδρά από πολλές απόψεις όμοια με τον δικό μας.

Αντίστοιχες έρευνες διαιτολόγων, σε ανθρώπους αυτή τη φορά, κατέδειξαν πως η τακτική κατανάλωση φυκιών όπως τα wakame μπορούν όντως να συμβάλλουν στο αδυνάτισμα και στην απώλεια λίπους, ιδιαίτερα όταν συνδυάζονται με άσκηση και ισορροπημένη διατροφή.

 

Ένα δώρο υγείας για το σώμα σας – τυλιγμένο σε τέλεια γεύση!

Τι άλλο μένει από το να τα δοκιμάσεις; Ανακάλυψε τις σαλάτες με wakame στο νέο μενού του Wok In a Box!

ΔΕΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο :

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Ωράριο

Δευτέρα - Σάββατο 11:00 – 22:30
Κυριακή 17:30-22:30

Τα καταστήματα μας

Designed by