Noodles: Μια Ιστορία Αγάπης που Ξεκινά Χιλιάδες Χρόνια Πριν

Ασιατική κουζίνα δίχως noodles δεν νοείται! Αλλά ποια χώρα παίρνει τα εύσημα για την πιο γευστική εφεύρεση του κόσμου – αυτή των noodles?

Τόσο οι Ιταλοί όσο οι Άραβες και οι Κινέζοι ισχυρίζονται ότι είναι οι πρώτοι που χώρισαν ζύμη σε κομμάτια και την έβρασαν σε νερό. Φυσικά, όταν επιστήμονες ανακάλυψαν στην Κίνα την πρώτη αναφορά σε αυτά, χρονολογώντας την 4000 χρόνια πριν, τότε ήταν που την έστεψαν νικήτρια.

inner 02

Με τη λέξη noodles εννοούμε μια γενική κατηγορία αμυλούχων τροφίμων που θυμίζουν τα ζυμαρικά και πλέον καταναλώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Ως πρώτη ύλη χρησιμοποιείται το σιτάρι και το ρύζι, αλλά το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι δεν γίνεται προσθήκη κάποιας διογκωτικής ύλης. Το τελικό αποτέλεσμα πλάθεται συνήθως στην κλασσική μορφή επίπεδων και μακριών λωρίδων που σηματοδοτεί και την αρχαία ιστορία τους.

Είτε ρίχνονται σε σούπες, είτε γίνονται η βάση που θα συνοδεύσει διάφορα λαχανικά και πολλών λογιών πρωτεΐνης, πολλοί είναι αυτοί που τα παρομοιάζουν με ένα “λευκό καμβά” αφού μπορούν να μετατραπούν σε άπειρους γευστικούς συνδυασμούς, μετά από ένα γρήγορο πέρασμα στο wok.

Ταυτόχρονα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πόσο εκθαμβωτικό είναι να παρακολουθείς έναν βιρτουόζο μάγειρα να πλάθει, να στρίβει και να τεντώνει τη ζύμη μέχρι να δημιουργήσει το πιο ντελικάτο noodle. Φυσικά, ανάμεσα στους γαστρονομικούς πολιτισμούς υπάρχουν ορισμένες διαφορές, αφού στην Κίνα επιζητούν μια πιο ζυμαρένια υφή ενώ στην Ιταλία προτιμούν ένα πιο al dente αποτέλεσμα.

Πρόσφατα, με την άνοδο της διατροφής Paleo, πολλοί έχουν αρχίσει να αποφεύγουν την κατανάλωση ζυμαρικών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν νοσταλγούν τα αγαπημένα τους noodles και αυτός είναι ο λόγος που πλέον μετά από μία βόλτα στο σουπερμάρκετ μπορείς να συναντήσεις noodles λαχανικών, τα οποία συνήθως φτιάχνονται από κολοκυθάκια ή διάφορα είδη φασολιών.

Τόσο στην Κίνα, όσο και σε όλους εμάς που τα λατρέψαμε, ένα ζεστό μπολ με noodles θεωρείται ως λιχουδιά την οποία μπορείς να απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Με τη γεύση να απογειώνεται, στον πλούσιο ζωμό προστίθεται αβγό, τόφου και άφθονα καυτερά καρυκεύματα. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς θα δεις να σερβίρεται το yi mein, ένα επίπεδο noodle αβγού που συμβολίζει την ευημερία, την τύχη και τη μακροζωία.

Με λίγα λόγια, τα noodles με τις καταβολές από την αρχαία Κίνα κατάφεραν να γίνουν το απόλυτο Comfort Food που αγαπήθηκε όσο λίγα ανά τον κόσμο, αφού προσαρμόζονται για να ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο!

Κι επειδή εμάς στα Wok In A Box μας έχει μαγέψει ο ανεξάντλητος πλούτος της ιστορίας, των υλικών και των μπαχαρικών που χρησιμοποιούνται, φροντίζουμε σε κάθε #BOX που ετοιμάζουμε να εσωκλείσουμε κι ένα κομμάτι από τη συναρπαστική ιστορία τους.

Κλικ στο μενού, εξερευνήστε μια τεράστια ποικιλία συνδυασμών και… καλή όρεξη!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ MENU

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο :

Email address:
Birthday:
First Name:
Last Name:

Ωράριο

Δευτέρα - Σάββατο 11:00 – 22:30
Κυριακή 17:30-22:30

Τα καταστήματα μας

Designed by